Centrul Brasovului s-a transformat intr-o piata boema!

Centrul Brasovului s-a transformat intr-o piata boema!

0 442

Timp de trei zile, turistii si brasovenii sunt invitati la Bohemian Square - cel mai complex festival de cultura urbana din zona de centru a tarii. Printre cei 150 de artisti plastici, arhitecti, designeri, se numara si invitati portughezi, americani, maghiari si bulgari. In Piata Sfatului, expozitia „Ferestrele lumii” ii asteapta pe cei inclinati catre arta, sa identifice tarile din care provin, dupa detaliile arhitecturale

Timp de trei zile, turistii si brasovenii sunt invitati la Bohemian Square – cel mai complex festival de cultura urbana din zona de centru a tarii. Printre cei 150 de artisti plastici, arhitecti, designeri, se numara si invitati portughezi, americani, maghiari si bulgari. In Piata Sfatului, expozitia „Ferestrele lumii” ii asteapta pe cei inclinati catre arta, sa identifice tarile din care provin, dupa detaliile arhitecturale.

Aflat deja la a III-a editie, „Bohemian Square” este un eveniment cultural – artistic ambitios. Spatiul urban al Pietei Sfatului si Pietei Enescu este reinterpretat intr-un stil creativ si boem. Festivalul aduce pana duminica expozitii de arte vizuale, trasee urbane alternative, interventii artistice, concerte, proiectii de film si workshop-uri creative.

Turistii si brasovenii s-au inghesuit deja pe la standurile cu produse originale romanesti. Peste 8.000 de persoane sunt asteptate sa ia parte la manifestarile artistice neconventionale.
Arta fotografica va fi reprezentata de artistul portughez Andre Vicente Goncalvez si americanca Louise O’Rourke, in timp ce ritmurile muzicale vor veni in note entuziasmante, din Ungaria si Bulgaria. ferestre
Portughezul Vicente a calatorit prin Europa si a surprins cele mai frumoase ferestre, Fotograful este pentru prima data in Romania si va face o colectie cu ferestrele din Brasov si din capitala. Va posta imaginile pe o retea de socializare si pe blogul sau. Este incantat sa fie la Brasov, un oras linistit si frumos si ospitalier, din ferestrele cauia vrea sa incropeasca o colectie.

„Designul este ca desertul. Intotdeauna mai ai loc si pentru el”. Este motto-ul firmei de design romanesc, care va poposi pentru trei zile in Piata Sfatului. Creatiile romanesti – obiecte de mobilier, corpuri de iluminat, esarfe, decoratiuni pentru case, portofele din piele, curele ori obiecte din ceramica – sunt foarte cautate, iar interesul pentru ele creste vazand cu ochii.

O surpriza a festivalului va fi si pictarea unui autobuz, in Piata Sfatului. Festivalul este inclus in manifestarile care sustin candidatura Brasovului, la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021. Programul festivalului poate fi gasit pe pagina de facebook a Asociatiei „Bohemian”.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.