Centru privat de dializa la Brasov

Centru privat de dializa la Brasov

0 188

Recent a fost inaugurat la Brasov un centru privat de efectuare a dializelor, centru in care Fresenius Nephro Care Romania a investit, pentru amenajari si dotari, 800.000 euro.
Centrul dispune de 180 de locuri pentru pacienti tratati prin hemodializa si are in dotare 30 de masini echipate pentru dializa. In cadrul acestui centru isi desfasoara activitatea patru medici nefrologi si douazeci de asistenti.
Acest nou centru va putea trata prin hemodializa si pacienti romani si straini veniti in vizita la Brasov, el fiind inclus in programul international „Dializa de vacanta” Fresenius Nephro Care.
Asemenea centre de dializa au mai fost deschise de Fresenius Nephro Care Romania in Bucuresti, Constanta, Oradea si Bacau, dorindu-se ca in perioada 2009 – 2010 sa mai fie deschise centre in principale orase din tara, capitale de judet, cum ar fi Ploiesti, Pitesti si Suceava.
Pe moment, Fresenius Nephro Care Romania are deschise la noi in tara patru clinici de dializa, in incercarea de a acoperi intreg teritoriul Romaniei, ele functionand in Bucuresti Iasi, Oradea si Constanta, clinici in care sunt tratati peste 900 de pacienti cu afectiuni grave.
Din pacate mai este mult de lucru la noi in tara in acest domeniu al sanatatii, specialistii companiei apreciind ca in Romania doar jumatate din cazurile necesitand dializa sunt in tratament, aceasta in raport cu media europeana. Dar primii pasi au fost facuti, acestia fiind temeinici si bine asezati, dovada acest nou si modern centru recent deschis a Brasov.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.