Centru oncologic dupa model austriac

Centru oncologic dupa model austriac

0 110

La cinci luni de la lansare, Centrul OncoFort se mandreste cu un bilant remarcabil, avand in vedere ca primul pacient roman a urmat prima sedinta de radioterapie pe 22 noiembrie 2010. Astfel, peste 500 de pacienti au primit un diagnostic de la medicii oncologi austrieci si un plan de tratament eficient.
In prezent, aproximativ 150 de persoane urmeaza un tratament de chimioterapie, alti 20 de pacienti urmeaza un tratament complet de radioterapie, dintre care 15 au facut o parte din sedintele de radioterapie, iar restul sunt in faza de analiza a dosarului medical si de stabilire a planului de tratament.

Centrul OncoFort
“Centrul ofera o alternativa pacientilor romani chiar la ei acasa, scutind pacientul de cheltuieli suplimentare cu transportul si cazarea. Centrul urmeaza modelul austriac (aparatura, experienta, personal calificat), unul dintre cele mai renumite centre din Europa”, afirma Georgeta Serban, director general Gral Medical.
Aparatura medicala, echipamentele complementare, buncarul si dotarile necesare au ridicat investitia pentru deschiderea centrului OncoFort la 3,5 milioane euro.
Nucleul centrului OncoFort il reprezinta departamentul de radioterapie, dotat cu un accelerator de particule de ultima generatie, care, datorita faptului ca este complet digital, permite efectuarea unui tratament cu o acuratete si precizie net superioara tehnologiei anterioare si limiteaza afectarea organelor vitale din jurul tumorii. De asemenea, tehnica de conturare a tumorii, unica in Romania, urmeaza modelul austriac (cu ajutorul unui soft specific medicul radioterapeut contureaza volumul tinta de iradiere si organele de risc).
O sedinta de radioterapie dureaza doar cateva minute, astfel incat pacientul poate sa isi reia activitatea de zi cu zi fara probleme nefiind nevoie de spitalizare).
Aparatul ofera tratament pentru o gama variata de tipuri de cancer situat la nivelul intregului organism: plamani, ficat, prostata, gat, metastaze osoase, colon, san, coloana, cap etc.

Conform Centrului de Statistica al Ministerului Sanatatii, in fiecare an, peste 60.000 de romani sunt diagnosticati cu cancer, iar valorile sunt in crestere de la an la an. In acelasi timp, potrivit unui raport aferent anului 2008, dureros este faptul ca se inregistreaza peste 46.000 decese anual.
Foarte multi romani apeleaza la servicii medicale oncologice in strainatate, in cautarea unui diagnostic si a unui tratament eficient, aparatele performante de ultima tehnologie reusind, pe plan mondial, sa ofere tratament 100% pentru cancerele in faze de evolutie a bolii, la care speranta de viata era minima.
Pentru a veni in sprijinul acestor nevoi fundamentale ale romanilor bolnavi de cancer, in Romania s-a infiintat primul Centru de Excelenta in Tratarea Cancerului – OncoFort. Centrul ofera o alternativa pacientilor romani chiar la ei acasa, scutindu-i de cheltuieli suplimentare cu transportul si cazarea. Centrul urmeaza modelul austriac (aparatura, experienta, personal calificat), unul dintre cele mai renumite modele din Europa.

Centrul de Radioterapie este situat in cadrul Centrului de Diagnostic si Tratament Gral Medical din zona Piata Alba Iulia din Bucuresti. El va putea oferi tratament pentru minim 50 de pacienti pe luna.
Centrul ofera tehnologie moderna in domeniul Radioterapiei, in premiera in Romania, o echipa medicala de top din Romania si Austria, tratament chimioterapic si psihoterapic, rezerve pentru pacientii din provincie. Un tratament complet de radioterapie (consultatii, plan de tratament, sedinte de radioterapie) nu depaseste pretul de 5.000 euro, un cost mult mai mic in comparatie cu preturile din tarile occidentale. Incepand cu 9 decembrie 2010, pacientii pot face programare online pe site-ul oficial al centrului: www.oncofort.ro sau direct la call center: 021 323 00 00 (02).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.