Centru de transplant renal la Spitalul Judetean

Centru de transplant renal la Spitalul Judetean

0 548
Ministerul Sanatatii a aprobat alocarea a 450.000 de lei pentru achizitionarea aparaturii necesare functionarii centrului.  Aceste achizitii se vor adauga investitiilor de 100.000 de lei pe care Centrul de Transplant Renal le-a facut anul trecut in ustensile de laborator, din fondurile alocate de Consiliul Judetean.  Pentru circa 200 de persoane va exista posibilitatea de a intra in programul de transplantare, spune dr. Marius Neculoiu, care va fi coordonatorul Centrului de Transplant Renal din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta.
Pacientii vor fi pusi pe lista de asteptare a organelor. Cei care au apartinatori care vor sa doneze gratuit un rinichi pot fi transplantati imediat. Ceilalti pacienti vor trebui sa astepte un rinichi de la un cadavru. Incurajator este ca, daca apare o astfel oportunitate la Brasov, operatia se va face imediat, tot la Brasov. Deschiderea Centrului de Transplant Renal este prevazuta pentru luna mai:
Centrul de Transplant Renal de la Brasov este inscris in Programul National al Ministerului Sanatatii inca de anul trecut, cind a fost si acreditat, insa au lipsit pina acum banii pentru dotari.  La Brasov exista in jur de 300 de persoane aflate in situatia de a avea nevoie zilnic de dializa. Din cauza insuficientei renale, acesti oameni trebuie tratati si imunologic. Aproape jumatate dintre ei au deja nevoie de un transplant renal.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.