Centru de transplant renal la Brasov

Centru de transplant renal la Brasov

0 191

Veste buna pentru zecile de bolnavi legati de aparatele de dializa care-i ajuta sa supravietuiasca si in lipsa activitatii rinichilor.
Brasovul va deveni cel de-al treilea centru din tara unde se vor putea realiza transplanturi renale.
Spitalul Judetean Brasov va avea, pana la sfarsitul lunii noiembrie, un Centru de transplant renal, cu zece paturi si o sala de operatii destinata exclusiv transplanturilor. Acesta va fi al treilea centru de acest tip din tara, dupa cele din Bucuresti si Cluj.
Documentatia pentru realizarea acestui Centru la Brasov a fost deja aprobata de Ministerul Sanatatii, ultimul pas fiind renovarea salii de operatie si a saloanelor unde va fi amenajat centrul, potrivit dr. Marius Neculoiu, director medical al Spitalului Judetean Brasov si cel care va realiza operatiile de transplant renal, transmite Mediafax.
Spitalul Judetean Brasov intentioneaza sa doteze noul centru si cu un aparat modern, cu ultrasunete, pentru spargerea pietrelor la rinichi, dar si electrocautere si lampi pentru blocul operator.
„Brasovul are mare nevoie de acest centru, deoarece momentan avem cel putin o suta de pacienti inscrisi pentru dializa si care se afla pe lista de asteptare pentru transplant renal. Pentru Brasov, exista toate aprobarile necesare, avem specialisti si tehnica medicala necesara unor astfel de operatii, iar Brasovul ar putea astfel deveni al doilea centru de transplant renal din Transilvania”, a spus Neculoiu, joi, intr-o conferinta de presa.
Neculoiu crede ca dupa punerea in functiune a Centrului de transplant renal, la Brasov se vor face aproximativ doua transplanturi pe saptamana, in functie de donatori.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.