Centru de Reusita Universitara la Brasov

Centru de Reusita Universitara la Brasov

0 98
Primul Centru de Reusita Universitara a fost inaugurat la Brasov. Studentii si profesorii Universitatii Transilvania vor avea posibilitatea sa comunice ori sa faca schimburi de experienta si cursuri cu alte 25 de astfel de centre francofone din toata Europa. Ambasadorul Frantei in Romania, Excelenta Sa Philippe Gustin, a fost prezent la inaugurare.
Centrul de Reusita Universitara si Lectoratul Francez s-au deschis in corpul A de pe Colina Universitatii Transilvania. Studentii si corpul profesoral vor putea comunica de aici cu alte 25 de centre din Europa, o facilitate apreciata de catre Vasile Abrudan, rectorul Universitatii Transilvania.
Ambasada Frantei in Romania a sprijinit si acest proiect francofon. De altfel, Ecelenta Sa Philippe Gustin s-a aflat pentru a 4-a oara in Brasov, unde a subliniat cu aceasta ocazie
implicarea Ambasadei Frantei in acest proiect prin sustinerea si finantarea unui lector francez care se va ocupa de studentii universitatii brasovene.
Centrul de la Brasov a fost finantat in cadrul unui program al Agentiei Universitare Francofone. Abderrahmane RIDA, directorul general al AUEF, considera ca suma de 15.000 de euro investita pentru dotarea salii nu este la fel de importanta precum angajmentul asumat si scopul proiectului care face parte dintr-o investitie mai mare.
In dezvoltarea centrului vor fi angrenate si firmele franceze care activeaza deja in zona Brasovului dar si posibili investitori care vor putea sa-si recruteze viitori angajati cu pregatire universitara francofona.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.