Centru de prevenire a recidivei la Brasov

Centru de prevenire a recidivei la Brasov

0 216

Fostii detinuti vor fi ajutati sa se reintegreze in societate printr-o serie de programe ce vizeaza „prevenirea recidivei”. Un astfel de proiect se pregateste a fi lansat la Brasov, dupa cum a declarat, in week-end, deputatul Florin Postolachi. Acesta a subliniat importanta de a le oferi acestora un loc de munca decent, iar acest lucru poate fi realizat prin acordarea de facilitati angajatorilor care reusesc sa treaca peste prejudecati si sa angajeze in compania lor un fost detinut.
Dupa ce a demarat o serie de controale in toate penitenciarele din tara, deputatul a participat in urma cu o saptamana la o masa rotunda pe tema prevenirii recidivei, eveniment organizat de Primaria Brasov, Politia Comunitara si Penitenciarul Codlea, la care au participat o serie de ONG-uri, precum si alte institutii implicate in procesul de reabilitare a detinutilor si prevenire a infractionalitatii si a recidivei.
„Primaria Brasov deruleaza un proiect cu fonduri europene, denumit Grundtvig, proiect la care participa alaturi de municipiul Brasov si orasele Torino (Italia), Valencia (Spania), Le Havre (Franta) si Opava (Cehia). Obiectivul acestui proiect il reprezinta identificarea strategiilor care se aplica deja in Europa pentru prevenirea recidivei si intocmirea unui program-pilot la nivel local, aplicabil in Brasov, Le Havre si Opava”, a declarat Florin Postolachi.
Primaria Brasov a aprobat inca din martie 2008 costurile proiectului
“Strategii inovatoare pentru prevenirea recidivei” proiect finantat de Comisia
Europeana prin Programul pentru Formare Continua.
Astfel, analizand Expunerea de motive si Raportul de specialitate ale Biroului Strategii, Programe de Dezvoltare si Protectia Mediului din cadrul Directiei Integrare Europeana, s-a propus aprobarea sumei de 5.341 Euro, calculata la cursul din data efectuarii
Platii.
Primarul Municipiului Brasov s-a angajat, prin aceasta hotarare, ca va asigura ducerea la indeplinire a prezentei
hotarari.
Agentii economici refuza sa intre in relatii contractuale cu persoane ce au cazier. In acest mod, fostii detinuti intra intr-un cerc vicios: pentru ca nu au venituri nu se pot intretine singuri si nu pot duce o viata normala si ajung, in cele din urma, sa comita din nou infractiuni.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.