Centru de inginerie Chrysler in Romania?

Centru de inginerie Chrysler in Romania?

0 69

O stire de ultima ora anunta ca firma Chrysler vrea sa deschida un centru de inginerie in Europa de Est, in cadrul unui efort de formare a unor asa-numite centre de excelenta in China, Europa de Est, India si Mexic, iar singurele tari candidate sunt Romania, Polonia si Rusia.
„Chrysler intentioneaza ca pana la sfarsitul acestui an sa angajeze circa o mie de noi ingineri pe plan international, in afara Statelor Unite ale Americii”, a declarat Frank Klegon. Potrivit lui Klegon, noile angajari vor face parte din efortul de creare al unor asa-zise centre de excelenta in China, India, Mexic si Estul Europei. Pe de alta parte, aceste angajari vin pe fondul unor disponibilizari ce ar putea ajunge la 25.000 de salariati in Statele Unite si Canada pana anul viitor.
Constructorul american de autovehicule a deschis un birou de inginerie in Shanghai (China), aceasta miscare facand parte dintr-o expansiunea ampla, la nivel international a companiei, cu scopul de a-si spori eforturile de design in afara granitelor Statelor Unite ale Americii (SUA). Chrysler are deja circa 200 de ingineri in biroul din Mexic si intentioneaza sa angajeze inca 450 pana la finele acestui an. De asemenea, compania americana intentioneaza sa mai angajeze 250 de noi ingineri in China, unde exista deja 100 de angajati. Nu in ultimul rand, potrivit lui Klegon, compania mai are si in India aproximativ 200 de ingineri si intentioneaza sa dubleze numarul acestora pana la sfarsitul lui 2008.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.