Centru de informare turistica la Feldioara

Centru de informare turistica la Feldioara

0 162
Feldioara face parte din regiunea istorica Tara Barsei, aflandu-se la cca. 500 m deasupra nivelului marii. Numele romanesc al localitatii este derivat din maghiara, Föld-Vár, care inseamna cetate de pamant. Denumirea germana Marienburg inseamna cetatea Mariei, cu referire la Fecioara Maria, patroana Ordinului cavalerilor teutoni. Cetatea de la Feldioara este cea mai importanta fortificatie ridicata de cavalerii teutoni in Transilvania.
Primaria si edilul sef Sorin Taus au facut in permanenta eforturi sustinute si demersuri pentru a aloca si accesa fonduri in vederea realizarii unui deziderat mai vechi: promovarea turistica a zonei prin infiintarea unui Centru de Informare Turistica.
Asa se face ca monumentele istorice, cimitirele, bisericile si celelalte obiective de interes turistic au fost reabilitate, renovate, consolidate si iluminate pentru a putea fi vizibile chiar si pe timpul noptii, iar pentru reabilitarea Cetatii Þaranesti medievale s-a intocmit un proiect care a fost deja aprobat si va fi finantat astfel incat in cel mai scurt timp sa poata incepe lucrarile propriu-zise. Asa se face ca licitatia organizata recent pentru reabilitarea vechii Cetati medievale taranesti a fost adjudecata de o firma specializata in astfel de amenajari, consolidari si restaurari, care in perioada urmatoare va incepe efectiv lucrarile de reabilitare si refacere ale acestui important obiectiv turistic.
In cadrul acestui proiect intra urmatoarele obiective turistice: Biserica Evanghelica din Feldioara, Biserica Evanghelica din Rotbav, Biserica Ortodoxa din Feldioara, Monumentul Eroilor din Feldioara, iar in ceea ce priveste Cetatea Taraneasca medievala din Feldioara, aceasta a intrat deja – chiar daca nu este inca reabilitata – in circuitul vechilor cetati din Þara Barsei care gazduiesc festivaluri medievale (Festivalul „Cavalerii teutoni se intorc in Cetate”).
Cetatea de la Feldioara este cea mai importanta fortificatie ridicata de cavalerii Teutoni in Transilvania, reprezentand o mostenire istorica care trebuie pusa in valoare. Un inceput de promovare pentru aceasta zona veche este organizarea festivalului „Cavalerii Teutoni se intorc in Cetatea Feldioara”, care isi propune in prima editie sa prezinte cat mai bine viata de zi cu zi a cavalerilor teutoni.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.