Centru de Excelenta in Educatie la Brasov

Centru de Excelenta in Educatie la Brasov

0 500

Incepand din aceasta toamna, Brasovul va avea un Centru de Excelenta in Educatie, pentru cei mai buni elevi din judet. Inspectoratul Scolar Judetean a creat un astfel de proiect inca de anul trecut. Luni, plenul Consiliului Local si-a dat acordul pentru un astfel de parteneriat dedicat copiilor brasoveni supradotati

Incepand din aceasta toamna, Brasovul va avea un Centru de Excelenta in Educatie, pentru cei mai buni elevi din judet. Inspectoratul Scolar Judetean a creat un astfel de proiect inca de anul trecut. Luni, plenul Consiliului Local si-a dat acordul pentru un astfel de parteneriat dedicat copiilor brasoveni supradotati.

Centrul de Excelenta in Educatie ar urma sa pregateasca, pentru inceput, 30 de grupe de olimpici, elevi de clasa a V-a cu rezultate deosebite la invatatura.

Elevii sunt selectati de o comisie de evaluare deja formata la nivelul ISJ. Fiecare grupa va avea intre 8 si 15 elevi, astfel incat ei sa poata beneficia de toata atentia dascalilor in pregatirea extrascolara.

Primaria Municipiului Brasov sustine crearea acestui centru prin punerea la dispozitie a infrastructurii necesare. centru excelenta

Potrivit Arianei Bucur- inspector scolar general ISJ Brasov, pregatirea s-a desfasurat in unitatile scolare unde profesorii selectati sunt titulari, urmand ca in momentul in care acest centru va fi functional , activitatea sa functioneze intr-un corp de cladire de la Liceul Nicolae Titulescu, unde exista niste spatii disponibile. Normele profesorilor urmeaza sa fie finantate de Consiliul Judetean.

Un astfel de proiect este binevenit, cu atat mai mult cu cat Romania este tara din sud-estul Europei cu cei mai multi elevi supradotati.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.