Centru de excelenta în Educatie la Brasov

Centru de excelenta în Educatie la Brasov

0 920

Colegiul National „Dr. Ioan Mesota“ sau Colegiul „Nicolae Titulescu“ ar putea gazdui, începand cu anul scolar 2015 - 2016, un Centru de excelenta în educatie. Centrul va pregati în jur de 250 de elevi supradotati din clasele V – VIII.

Colegiul National „Dr. Ioan Mesota“ sau Colegiul „Nicolae Titulescu“ ar putea gazdui, începand cu anul scolar 2015 – 2016, un Centru de excelenta în educatie. Centrul va pregati în jur de 250 de elevi supradotati din clasele V – VIII. Totusi locul în care se va afla Centrul de excelenta în educatie va fi decis în urmatoarea perioada.
Cele doua licee Dr Ioan Mesota si Nicolae Titulescu sînt propuse de Municipalitate pentru viitorul centru care ar urma sa fie pus pe picioare împreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean, pentru pregatirea elevilor superdotati din clasele de gimnaziu. Deocamdata, între Municipalitate si Inspectoratul Scolar Judetean se poarta discutii, atît pentru viitorul sediu al Centrului de Excelenta, cît si pentru modul de functionare al acestuia.
Astazi, cei doi parteneri vor reglementa felul in care fiecare îsi construieste bugetul, care este partea fiecaruia si sa întocmeasca documentatiile necesare pentru obtinerea avizelor de la ministerele de resort.centru excelenta1
Centrul va fi înfiintat în conformitate cu un Ordin de Ministru emis înca din 2013, conform caruia autoritatile locale vin în acest parteneriat cu infrastructura, iar Ministerul, prin intermediul inspectoratelor scolare, cu resursa umana.
Centrul va pregati în jur de 250 de elevi supradotati din clasele V – VIII. Disciplinele la care ei vor învata suplimentar sunt limba si literatura romana, matematica, fizica, chimie, biologie si informatica.
Pregatirea se va face cu grupe de 8 pîna la 15 elevi, formandu-se, în total, 30 de grupe.
Copiii vor fi selectati de o comisie speciala de evaluare formata la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.