Centre socio-educationale Salvati Copiii vor fi infiintate la Brasov

Centre socio-educationale Salvati Copiii vor fi infiintate la Brasov

0 183

Organizatia „Salvati Copiii” va deschide 32 de centre de suport socio-educational pentru copii aflati in situatii de risc, in vederea prevenirii abandonului scolar, printr-un proiect european in valoare de peste 19 milioane de lei.
Programul vizeaza deschiderea a 32 de centre de pregatire prescolara si scolara in mai multe regiuni din tara, judetele din centru ce sunt vizate fiind: Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu, dupa cum se arata intr-un comunicat de luni al Organizatiei „Salvati Copiii”.
Principalii beneficiari vor fi copiii cu varste cuprinse intre sase si 16 ani, care provin din medii defavorizate socio-economic, in conditiile in care datele Institutului National de Statistica (INS) arata ca 436.404 de copii cu varste cuprinse intre trei si 17 ani nu erau inscrisi la nicio forma de invatamant (gradinita, scoala, liceu si invatamant profesional) la nivelul anului 2008.
Reprezentantii organizatiei neguvernamentale precizeaza ca numarul copiilor nescolarizati creste semnificativ incepand cu varsta de 13 ani si atinge un maxim in jurul varstei de 16-17 ani, ceea ce indica o tendinta de crestere a ratei abandonului scolar incepand cu aceasta varsta.
„Criza economica cu care ne confruntam atrage dupa sine o criza sociala mult mai adanca, iar copiii sunt cei mai vulnerabili. Privati de mijloace financiare pentru nevoile fundamentale, zilnice, parintii nu au ca prioritate scolarizarea acestor copii, care, tinuti in afara sistemului de educatie, sunt lipsiti de sansa la un viitor onest”, a spus presedintele executiv al „Salvati Copiii” Romania, Gabriela Alexandrescu, in comunicatul de presa.
Proiectul Centre de Orientare si Resurse pentru Educatie Incluziva – Servicii educationale complexe pentru prevenirea si corectarea abandonului scolar este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.