Centre moderne de informare in scolile brasovene

Centre moderne de informare in scolile brasovene

0 70

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului va finanta realizarea, in urmatorul an scolar, a unor centre moderne de documentare si informare care vor functiona in douasprezece scoli si licee din judetul Brasov. Fiecare centru va fi dotat cu computere conectate la Internet, aparatura audio-video, copiator si tabla interactiva. Costurile acestui proiect se ridica la 42.000 de lei, bani proveniti de la minister, insa fiecare comunitate in parte va contribui, investind in amenajarea spatiului.
Scopul infiintarii acestor centre este acela ca elevii sa aiba acces la resurse si documente. Aici, elevii, indrumati de un profesor documentarist, isi vor putea face temele, vor putea realiza diverse proiecte, iar profesorii isi vor putea tine orele de curs chiar in aceste centre. Autoritatile intentioneaza ca pe viitor, toate scolile sa beneficieze de asemenea centre de informare si documentare. Deja in judetul Brasov exista astfel 20 de centre.
De asemenea, centrele de documentare si informare vor include si bibliotecile scolilor. Prin intermediul acestor centre, copiii vor avea acces si la mijloace moderne de informare, dar si la carti. In plus, in mediul rural, nu numai elevii vor putea utiliza serviciile centrului, ci si membrii comunitatii.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.