Centre de testat memoria

Centre de testat memoria

0 68

Pentru persoanele care au impresia ca le lasa memeoria, exista in tara noastra cateva centre in care va puteti testa memoria. Concret, medicii vor verifica cum persoanele retin diferite informatii si daca au pierdut substante esentiale din creier. Tulburarile de memorie pot fi provocate de mai multe cauze, cele mai frecvente fiind o depresie netratata, o lovitura puternica la cap sau consumul cronic de alcool. Cei mai vizati de aceste pierderi de memorie sunt persoanele trecute de 65 de ani, dar si tinerii care au suferit accidente rutiere, au o stare de stres excesiv ori sunt consumatori cronici de alcool.
O astfel de persoana, care sufera de insomnie, are frecvent lapsusuri si probleme de coordonare, ar trebui sa fie sfatuita sa apeleze la un doctor pentru a-si verifica memoria. Astfel de centre exista la Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi si Timisoara.
Pentru diagnosticare sunt necesare mai multe tipuri de teste. Primul este o discutie intre medic si pacient, urmat de o serie de chestionare specifice si se realizeaza cateva teste biochimice pentru a vedea nivelul unor substante extrem de importante pentru creier (dopamina, serotonina, melatonina). Ultimul test este un examen amanuntit RMN.
Daca sunt descoperite devreme, tulburarile de memorie pot fi ameliorate cu ajutorul sedintelor de terapie, cu medicamente care blocheaza pierderea de neuroni si cu suplimentele cu antioxidanti.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.