Centralele din cartiere ale CET Brasov vor fi cumparate de primarie

Centralele din cartiere ale CET Brasov vor fi cumparate de primarie

0 94

Centrale termice de cartier au inceput sa „moara” dupa anul 2000. Debransarile in masa, pierderile si datoriile acumulate de asociatiile de locatari au pus pe butuci sitemul centralizat de incalzire din Brasov.
In 2004, 80% dintre locatarii arondati unei centrale de cartier au renuntat la furnizorul de energie termica, montandu-si centrale de apartament. In acelasi an, datoriile celor care au ramas bransati se ridicau la peste 10 miliarde de lei vechi.
Urmatorul pas era previzibil si inevitabil. Vinderea centralelor termice.
Consiliul Local Brasov a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca municipiul sa cumpere de la Centrala Electrica de Termoficare imobilele in care functioneaza cele 58 de puncte termice si centrale termice din cartiere, conform Radio Mures.
Unul din motivele pentru care s-a luat aceasta hotarare este acela ca centrala nu mai desfasoara activitatea de transport, distributie, furnizare energie termica si nici serviciul de productie energie termica in centralele de cvartal din municipiu, aceasta activitate fiind preluata de o firma care are ca asociat municipiul Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.