Celta si Brasovul au semnat actele viitoarei Academii de fotbal

Celta si Brasovul au semnat actele viitoarei Academii de fotbal

0 442

Carlos Mourino, presedintele clubului Celta Vigo, si Rale Ratkovic, seful scouterilor clubului galician au sosit la Brasov pentru parafarea actelor de infiintare a unei academii de fotbal in orasul nostru. Primarul George Scripcaru este convins ca micii fotbalisti au de acum o sansa mult mai mare sa ajunga profesionisti

Carlos Mourino, presedintele clubului Celta Vigo, si Rale Ratkovic, seful scouterilor clubului galician au sosit la Brasov pentru parafarea actelor de infiintare a unei academii de fotbal in orasul nostru. Primarul George Scripcaru este convins ca micii fotbalisti au de acum o sansa mult mai mare sa ajunga profesionisti.
Ciprian Jurubescu, presedintele clubului Coltea si, totodata, al treilea partener in proiect, spune ca semnarea intelegerii cu spaniolii dace din clubul pe care il conduce principalul club de fotbal din oras la nivel de copii si juniori.
Presedintele clubului spaniol spune ca academia de fotbal nu inseamna doar acest sport, deoarece foarte putini copii ajung profesionisti. In aceste conditii, cei care nu vor deveni fotbalisti vor trebui sa fie si ei pregatiti pentru viata, astfel ca scoala este foarte importanta.
Potrivit lui Carlos Mourino, presedintele Clubului Celta Vigo, mentalitatea pe care trebuie sa o implementam copiilor este ca exista viata si in afara de fotbal si ei trebuie sa fie pregatiti mental si fizic inca de mici sa creasca si sa poata juca in acelasi timp si fotbal.celta semnare
Seful scouterilor clubului din vestul Spaniei este un fost coleg de echipa al lui Belodedici de la Steaua Rosie Belgrad, impreuna cu care fostul fundas al nationalei Romaniei a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1991.
Rale Ratkovic, head scouting Celta Vigo, considera ca in Romania sunt multi fotbalisti talentati si exista o baza de selectie foarte buna.
Primarul George Scripcaru este convins ca sosirea spaniolilor va insemna foarte mult pentru copiii care practica acest sport.
Spaniolii vor aduce cunostintele si metodele lor in lucrul cu copiii si juniorii. Un antrenor cu licenta Pro UEFA va conduce academia de la Brasov.
Hector Martinez Quijeiro a condus academia din Mexic a clubului galician iar acum a fost convins de Ciprian Jurubescu sa vina la Brasov.
Infiintarea academiei de fotbal Celta Brasov inseamna un pas urias pentru fotbalul juvenil din orasul nostru, insa toti cei implicati in proiect avertizeaza ca doar munca si seriozitatea vor putea garanta succesul. Contractul dintre clubul spanio, cel brasovean si Primaria Brasov este valabil pe cinci ani, cu posibilitatea prelungirii pe inca cinci.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.