Cele mai scumpe 10 feluri de bucate și băuturi din lume pe...

Cele mai scumpe 10 feluri de bucate și băuturi din lume pe care și le permit doar cei mai bogați

0 273

Nu am inteles pana acum de ce „baronii romani” isi transfera banii in paradisuri fiscale. Acum am priceput … !!! 

În ziua de azi, luxul  de a cheltui bani are diverse limite și nu e accesibil oricui. Ne-am deprins deja să aflăm din presă despre cele mai scumpe lucruri pe care le cumpără și cu care se răsfață în deosebi celebritățile: imobile somptuoase, automobile sau vestimentație de milioane de euro. Nu neapărat însă pentru a-și etala sau confirma popularitatea, unii dintre cei mai avuți oameni ai planetei își permit să plătească pentru o singură masă mii de euro.Vă prezentăm mai jos câteva dintre cele mai scumpe feluri de bucate și băuturi, care nu sunt de buzunarul oricui.

CEA MAI SCUMPĂ CARNE DIN LUME
Cea mai scumpă carne e cea de vită marmorat, iar prețul unui kilogram poate ajunge până la 8.000 de euro. Produsul provine de la o rasă exotică de vaci Wagyu din Japonia, crescute în condiții speciale.  Văcuțele sunt hrănite zilnic cu cereale fără suplimente hormonale, adăpate cu bere și masate cu sake (băutură specifică japoneză). În plus, pentru a le feri de stres li se pune  muzică simfonică. Japonezii vând carnea de vacă Wagyu la un preț ce variază între 3 000 și 8 000 de euro, în funcție de părțile corpului.

CEI MAI SCUMPI CARTOFI DIN LUME
Cei mai scumpi cartofi sunt crescuți pe insula Noirmoutier din oceanul Atlantic și costă până la 500 de euro kilogramul. Solul în care se dezovoltă acești cartofi e prelucrat cu îngrășăminte de alge marine.
Plantarea și recoltarea produsului agricol se realizează doar manual. Cantitatea totală a cartofilor obținută anual constituie doar 1 000 de tone și e vândută imediat după recoltare.
Cartoful  de pe insula Noirmoutier are un gust plăcut și e trecut în lista produselor excepționale.

CEA MAI SCUMPĂ OMLETĂ DIN LUME
Cea mai scumpă omletă e oferită de restaurantul “Le Parker Meridien” din New York la un preț de 1 000 de dolari. În afară de ouă, omleta conține homari întregi, cartofi prăjiți și vreo 300 de grame de icre negre.

CEA MAI SCUMPĂ PÂINE DIN LUME
Cea mai scumpă pâine costă 25 de dolari și se numește Roquefort and Almond Sourdough Bread. Produsul e preparat din făină de cea mai înaltă calitate, fermentată la un loc cu cașcaval francez ” Roquefort ” și migdale. Pâinea poate fi procurată doar în buticuri din Londra și costă de 20 de ori mai mult decât cea obișnuită.

CELE MAI SCUMPE CIUPERCI DIN LUME
Trufele sunt cele mai scumpe ciuperci fiind vândute cu aproximativ 2 000 de euro kilogramul.  Cele mai gustoase sunt considerate trufele albe din Italia.

CELE MAI SCUMPE ICRE DIN LUME
Icrele “Almas” costă mai mult decât cele negre sau sure. Produsul e exportat rar din Iran și e conservat exclusiv în cutii din aur curat. O cutie de 100 de grame de icre “Almas” poate fi cumpărată cu 2 000 de dolari.

CEA MAI SCUMPĂ APĂ DIN LUME
Cea mai curată apă de izvor se numește Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani. E denumită în cinstea pictorului italian Amedeo Modigliani. Apa se vinde în sticle din aur curat și e obținută în urma unui amestec de apă pură din Franța și insulele Fiji, cu adaos de apă din ghețarii Islandei. O sticlă de 1,25 litri de apă se vinde cu 60 000 de dolari.

CEL MAI SCUMP LAPTE DIN LUME
Cât nu ar fi de uimitor, dar laptele de șoarece e cel mai scump, un litru valorând peste 22 000 de dolari. Doar pentru un litru e nevoie de extras lapte de la 4 000 de șoareci.
Acest produs e atât de scump, inclusiv pentru că e folosit la prepararea medicamentelor. Acestea îmbunătățesc circulația sangvină mai ales după transfuzia sângelui.

CEL MAI SCUMP CEAI DIN LUME
Cel mai de preț ceai din lume se numește Da Hong Pao și e obţinut din frunzele copacului cu același nume. Acestea sunt macerate timp de 80 de ani după ce sunt strânse de pe copaci de pe muntele Wuvi, din China. Frunzele au o aromă unică și respectată de cunoscătorii ceaiului de pe întreaga planetă. În fiecare an sunt strânse doar 500 de grame de frunze, iar un kilogram al produsului finit costă (incredibil!) aproape 700 000 de dolari.

CEL MAI SCUMP SUC DIN LUME
Sucul Noni e cel mai scump datorită proprietăților sale utile pentru sănătate. El contribuie la tratarea hipertensiunii arteriale și la înlăturarea stresului.
Produsul se prepară din fructe ale arborelui Morinda în regiunile sudice ale pacificului. Un litru de suc Noni costă în jur de 200 de dolari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.