Cele mai multe pensiuni ecologice din SE Europei se afla in Romania

Cele mai multe pensiuni ecologice din SE Europei se afla in Romania

0 95

Romania detine in sfarsit locul fruntas intr-un clasament pozitiv: este vorba de locul I intre tarile din sud-estul Europei cu cel mai mare potential eco-turistic.
Tara noastra detine cel mai mare numar de pensiuni ecologice din sud-estul Europei, respectiv 14, iar gradul de ocupare al acestora va creste in 2009 cu pana la 30%, comparativ cu anul trecut, potrivit membrilor Asociatiei de Ecoturism in Romania (AER).
„Niciun alt stat din sud-estul Europei nu are mai multe pensiuni eco decat Romania, iar acest lucru este bine stiut de turistii europeni – si nu numai. De aceea, estimam ca gradul de ocupare din pensiunile ecologice va creste anul acesta cu 25 pana la 30 la suta fata de 2007, majorarea numarului turistilor in astfel de unitati de cazare fiind una organica”, a precizat, pentru NewsIn, Hermann Kurmes, membru al asociatiei.
Cele mai solicitate pensiuni ecologice din Romania sunt, spun reprezentantii Asociatiei de Ecoturism in Romania, in zona Retezat, Piatra Craiului, Bucovina si Sibiu. „Destinatiile rurale cu traditie sunt cele mai solicitate pachete turistice ecologice. Costul unui sejur intr-o astfel de pensiune se ridica la 400 – 500 de euro si contine o serie de programe care se bazeaza pe activitati specifice”, a mentionat la randul sau Radu Zaharie, membru al Asociatiei de Ecoturism in Romania.
Pensiunile ecologice din Romania s-au modernizat si alineat la standardele inalte pe care le putem gasi in Suedia sau Ausralia.
„O eco-pensiune presupune sa detina un numar de pana la 20 de camere, iar constructia in sine si consumul de energie al acesteia sa nu aiba impact asupra mediului”, a precizat Radu Zaharie.
De asemenea, o pensiune ecologica trebuie sa ofere oaspetilor meniu compus din mancare naturala, reziduurile nu trebuie deversate, iar resursele energetice economisite la maximum.
Asociatia de Ecoturism din Romania, singurul organism de certificare ecologica din Romania, este un parteneriat pentru conservarea naturii si turism in Romania intre asociatii de turism, organizatii neguvernamentale de dezvoltare locala si conservarea naturii, proiecte de conservarea naturii si agentii de turism.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.