Cel mai vizionat film romanesc din lume

Cel mai vizionat film romanesc din lume

0 92

Filmul „Mihai Viteazul”, regizat de Sergiu Nicolaescu, este cel mai vizionat film romanesc in intreaga lume, dat fiind faptul ca el figureaza printre primele locuri in clasamentele, realizate pe diferite categorii, de site-ul de specialitate IMDb (Internet Movie Data base).
Intr-un top alcatuit de IMDb, in functie de cum au fost votate filmele, distribuite pe genuri, „Mihai Viteazul”, realizat in 1970, in regia lui Sergiu Nicolaescu, dupa un scenariu de Titus Popovici, a iesit pe locul 3 la genul „filme istorice”, din toate timpurile si din intreaga lume, locul 5 la genul „biografie”, locul 13 la genul „filme de razboi”, locul 19 la „filme de actiune” si pe locul 50 la „filme tip drama”, avand 8,4 puncte (stele) din 10.

Sergiu Nicolaescu s-a declarat impresionat cu privire la top, mai ales ca este vorba despre un „site american”.
„Este singura organizare (n.r. – topurile IMDb) a unui astfel de rezultat, adica filmele din intreaga lume si din toate timpurile. Este un site american, de care eu am aflat in decembrie si in care am avut ocazia sa descopar ca „Mihai Viteazul” era printre primele 50 de filme din fiecare categorie. Eu sunt citat la cinci categorii. Este impresionant cu atat mai mult cu cat, anul acesta, implinesc 40 de ani de la terminarea filmului”, a declarat, pentru AGERPRES, regizorul.

„Mihai Viteazul” este cel mai vizionat film din cinematografia romaneasca, o superproductie istorica de exceptie, cu Amza Pellea in rolul principal si 5.000 de figuranti, filmat la Dunare – Marea Neagra, Calugareni, Alba Iulia, muntii Carpati, Bucuresti, Sibiu, Sinaia, Miraslau, Praga si Istanbul.

In 1972, a fost propunerea Romaniei pentru premiile Oscar la categoria „cel mai bun film strain”, fiind prezent mai multi ani in cinematografe din Romania si din intreaga lume, difuzat de „Columbia Pictures”.
In 2010, „Mihai Viteazul” implineste 4 decenii de la terminarea productiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.