Cel mai valoros cadou de sărbători pentru copii românilor de la majoritatea...

Cel mai valoros cadou de sărbători pentru copii românilor de la majoritatea parlamentară – dublarea alocațiilor!!!

0 109

Miercuri, Camera Deputaților, for decizional în acest caz, a aprobat dublarea alocațiilor pentru copii cu 179 de voturi pentru și 29 de abțineri. Deputații PNL și-au scos cartelele de vot din aparate.

Articolul propus de președintele comisiei de muncă, Adrian Solomon și adoptat de comisie prevede că alocațiile vor fi în cuantum de:
300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
– 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
– 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Marți, Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților, unde social-democrații au majoritatea, a aprobat un amendament al PSD care prevede dublarea alocațiilor pentru copii.
Amendamentul a fost depus la proiectul de lege care adoptă OUG9/2019 privind alocațiile de stat. Astfel PSD, acționând în acelaș mod cu cei de la PNL au produs cea de a doua dublare a alocației din 2019. Din disputa PSD-PNL nu a pierdun nimeni nimic dar au câștigat… copii românilor.

Puțină istorie!
În februarie 2018, PNL a depus un amendament, forțând Legea bugetului, privind dublarea alocațiilor copiilor, iar amendamentul prevedea ca sursă de finanţare fondul pensiilor speciale. Amendamentul a fost depus de deputatul liberal Robert Sighiartău.
Supus la vot, PSD a bugetat și amendamentul a dust la o creștere a alocaţiile copiilor de la 1 martie 2019.

„Oftică mare”!
„(…) dublarea alocațiilor pentru copii și (…) vor avea un impact bugetar major”, se vaietă premierul Ludovic Orban spunând că orice altă cheltuială angajată înseamnă fie creşterea deficitului, fie punerea Guvernului în imposibilitatea de a putea efectua cheltuieli vitale. „Acest populism deşănţat al PSD-ului ne arată clar că n-au înţeles nimic şi sunt convins că românii vor înţelege această parşivenie de care dă dovadă PSD”, a susţinut Ludovic Orban.
„La majorarea alocaţiilor impactul ar fi de 6 miliarde de lei, iar la TVA de 11,8 miliarde de lei. Asta înseamnă că doar din alocaţii deficitul să se ducă la 4,3% din PIB”, zice ministrul Cîțu care mai adaugă: „Clasa politică se joacă cu focul astăzi în România şi nu îmi face mie rău, nici Partidului Naţional Liberal”, etc.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.