Cel mai nou sondaj INSOMAR

Cel mai nou sondaj INSOMAR

0 120

Conform ultimului sondaj INSOMAR si spre surprinderea multora, Traian Basescu se afla tot pe locul intai in preferintele romanilor. In scadere, este drept. Si aceasta probabil pentru ca nu are inca un contracandidat care sa-l ajunga in popularitate si sa-l inlature prin dovezi de cinste si ganduri de viitori.
In ce priveste intrebarea cine conduce cu adevarat actualul guvern, 48,6% au raspuns:Traian Basescu, si doar 28,6% Emil Boc, iar 5% cred ca Mircea Geoana este seful Guvernului. Aceste 5% sunt ciudate si te duc cu gandul la niste deviatii in gandire – aici saracul Geoana este nevinovat – iar procentajul pro Boc este exagerat, dovedind lipsa de interes a romanilor pentru procesul politic si a inculturii in aceasta directie.
Rugati sa enumere trei ministri din actualul guvern, 39,8% dintre respondenti au numit-o prima pe Elena Udrea, 22,2% pe Ecaterina Andronescu, 20,7% pe Emil Boc, iar Dan Nica a fost menþionat de 14,5%. Probabil aceste procente au izvorat din marimea cailor calariti pe micile ecrane si, de ce nu, a obstacolelor pe care trebuiau sa le sara acestia, mai putin reclama ca pentru ariel a madamei Udrea.
Sondajul INSOMAR a fost realizat in perioada 30 aprilie – 5 mai si a fost facut pe un esantion de 1.212 persoane reprezentative pentru populatia Romaniei cu varsta peste 18 ani. Marja de eroare este de 2,8%.
Sa va prezentam si intrebarile, cu raspunsurile lor.
Cu ce candidat la Presedintia Romaniei veti vota in toamna?
Traian Basescu 38,1%
Mircea Geoana 20,8%
Crin Antonescu 20.1%
Corneliu Vadim Tudor 8.5%
Principele Radu 6,5%
Candidatul UDMR 4%
Va sa zica cifra lui Basescu a scazut in cateva luni cu mai mult de o treime, cel mai spectaculos salt facandu-l liberalul Crin Antonescu.
Daca veti merge la vot pentru Parlamentul European, in iunie, cu ce partid sau candidat independent veti vota?
PSD+PC 30,9%
PDL 30,8%
PNL 18 %
UDMR 7,9%
PRM 6,2%
Elena Basescu 4,2%
Se pare ca Basescu joaca din nou tare, adica la „totul sau nimic” punandu-si fiica sa candideze ca independenta si mizand pe puterea de mobilizare a partidului sau.
Cine credeti ca a influentat cel mai mult directia in care se indreapta Romania acum?
Traian Basescu 17,2%
Guvernul 14,3%
Politicienii/clasa politica 11%
Criza economicã 6%
UE 5,5%
Iata o intrebare la care Traian Basescu merita un procentaj mult mai mare, poate chiar dublu, in detrimentul celorlalte categorii.
Dupa parerea dumneavoastra, cine conduce cu adevarat actualul guvern?
Traian Basescu 48,6%
Emil Boc 28,6%
Mircea Geoana 5%
Si in acest caz Geoana pica nevinovat cu cele 5%, iar Boc este supraapreciat. Nici daca Basescu ar pleca din nou pe mari si oceane, Boc n-r conduce independent, ci prin radiograme.
Spuneti numele a trei ministri din actualul Guvern care va vin acum in minte?
Elena Udrea 39,8%
Ecaterina Andronescu 22,2%
Emil Boc 20,7%
Dan Nica 14,5%
Radu Berceanu 13,3%
Tot oameni care au aparut des pe „sticla”, ori datorita unei exagerate mediatizari, gratuite si tembele – vezi cazul Udrea – ori a problemelor ivite in ministerele respective – invatamant, administratie interna si transporturi. Trebuie sa exemplific?
Oricum, sondajele acestea sunt ca niste tablite directionand spre un „ce si cum” o turma inca incapabila sa poata alege magarii care sa care samarele. De aceea, oameni buni, atentie la potopul de sondale care se va abate in proximul viitor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.