Evenimentul Sportiv al Oraşului Braşov – Braşov Cup 2015 este unul din cele mai importante din pesiajul sportului braşovean. Cu doar o zi înaintea startului oficial al competiţiei a avut loc conferinţa de presă de prezentare, la sediul Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Braşov. La întâlnirea cu mass media au fost prezenţi Adina Durbacă, viceprimar al muncipiului Braşov,Ciprian Jurubescu, preşedintele Comitetului de Organizare al Braşov Cup 2015, Emilian Cernica, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Municipiului Braşov, dar şi directorul tehnic al echipei Chernomorets Balchik (Bulgaria), Emil Todorov. „Municipiul Braşov încurajează şi sprijină organizatorii turneului Braşov Cup, competiţie ce a ajuns deja la a 7-a ediţie. Vor veni peste 2500 de copii, antrenori şi jucători din 6 ţări, care vor contribui la dezvoltarea turismului sportiv din Braşov.De altfel, pe lângă tursimul cultural, foarte important în cursa pentru a fi desemnaţi Capitala Culturală Europeană în anul 2021, turismul sportiv este o componentă la fel de importantă, care ne ajută să promovăm imaginea Braşovului în Europa. Ne bucurăm că putem să fim de ajutor şi le urăm tuturor participanţilor mult succes”, a declarat Adina Durbacă..

Preşedintele Comitetului de Organizare al Braşov Cup, Ciprian Jurubescu, a spus : ,,Vom avea la turneu aproximativ 170 de echipe, din 6 ţări, printre ele aflându-se formaţii ca Ludogorets Razgrad, Debreceni VSC sau majoritatea cluburilor cu nume din Liga 1. Vom oferi premii foarte tentante,ce vor consta în trofee replică ale celebrei cupei ce se oferă câştigătoarei Champions League, dar şi premii în echipament sportiv, în valoare de peste 10.000 de euro. Un partener important este şi Federaţia Română de Fotbal. Vom avea, ca şi anul trecut, oficiali FRF, ce vor asista la meciuri şi la festivitatea de premiere, fiind posibil ca la a doua perioadă, dacă-i permite programul, să vină chiar preşedintele FRF, Răzvan Burleanu”

Turneul va debuta joi, 13 august, odată cu meciurile din grupe de la următoarele categorii devârstă: 2003 (11vs11) – Baza Sportivă Braşovia, 2004 – Baza Sportivă Precizia Săcele, 2005 – BazaSportivă Metrom, 2006, 2007 şi 2008 – Baza Sportivă Carpaţi”.

La ediţia din 2015 a Brașov Cup şi-au anunţat prezenţa o mulţime de scouteri de la echipe detop din Europa. Arsenal Londra, Inter Milano, VfB Stuttgart, Udinese, Empoli sunt doar câteva numede formaţii ce vor avea reprezentanţi la Braşov, pe perioada întrecerii, pentru a vedea la lucru viitoarele talente.

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.