Cel mai mare parc industrial, la Prejmer

Cel mai mare parc industrial, la Prejmer

0 62


Prejmerul va deveni cel mai important pol al industriei brasovene, dupa ce in toamna lui 2007 s-au deschis portile celui mai mare parc industrial de tip greenfield realizat in Romania. Este o investitie a oamenilor de afaceri din regiunea spaniola Catalunya, coordonata de firma Graells & Llonch.


Parcul industrial este realizat ca parteneriat public – privat spaniol, beneficiind de sprijinul nemijlocit al Consiliului Judetean Brasov. Presedintele CJ Aristotel Cancescu a crezut de la bun inceput in acest proiect si l-a sustinut. Marturie stau numeroasele sale intalniri cu investitorii spanioli, dar si demersurile facute la Bucuresti pentru obtinerea aprobarilor si a titlului de parc industrial. Investitia de la Prejmer a inceput in urma cu cativa ani, iar in 2009, cand va fi gata, aici vor activa aproximativ 120 de intreprinderi.


Pana in prezent, spaniolii au investit 25 de milioane de euro, insa la finele lucrarilor investitia totala va ajunge la 300 de milioane de euro. Potrivit estimarilor facute de reprezentantii Graells & Llonch, la Prejmer se vor desfasura activitati in domeniul metalurgic, textil si al constructiei de automobile, iar numarul de angajati care vor lucra pe aceasta platforma va ajunge in cativa ani la zece mii. Astfel, o parte din forta de munca disponibilizata in ultimii ani in municipiul si judetul Brasov va putea fi reincadrata in munca.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.