Cel mai mare parc eolian din Europa

Cel mai mare parc eolian din Europa

0 188

Cel mai mare parc de eoliene din Europa va fi construit in apropierea localitatii Fantanele din judetul Constanta. Constructorii parcului, de origine ceha, promit ca cele 240 de eoliene vor produce energie electrica aproape cat un reactor nuclear.
Primele statii eoliene au fost deja montate, iar pentru primavara viitoare este programata si conectarea la sistemul energetic national. Parcul eolian de la Fantanele va avea o putere instalata de 600 de megawatti, comparabila cu cea a unui reactor nuclear. Valoarea investitiei depaseste un miliard de euro.
Localitatea Fantanele nu are singurul parc eolian din Romania. Un grup de oameni de afaceri germani va investi 60 de milioane de euro in construirea unui parc eolian langa Orsova. Astfel, incepand cu luna decembrie, la Orsova vor functiona 32 de centrale cu o capacitate totala de 50 de megawati.
Si in Tulcea exista patru parcuri eoliene: la Baia, Topolog, Macin si Valea Nucarilor. Parcul de la Baia si Valea Nucarilor sunt formate din trei instalatii, respectiv opt instalatii, in timp ce la Topolog si Macin exista deocamdata doar cate o singura turbina.
Romania are cel mai ridicat potential din sud-estul Europei in domeniul energiei eoliene. Sud-estul Dobrogei se plaseaza pe locul al doilea la nivelul intregului continent.Parerile locuitorilor din Fantanele sunt impartite. Multi vad avantajele proiectului, dar sunt si unii care cred ca islazul comunal are de suferit tocmai prin acest proiect. Insa, chiar daca lucrurile nu sunt prea clare, localnicii cred ca ii asteapta vremuri bune.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.