Cel mai mare parc eolian din Europa se va afla la …...

Cel mai mare parc eolian din Europa se va afla la … Constanta!

0 98

Pana nu de mult un subiect tabu, exploatarea energiei eoliene prinde avant in tara noastra. O investitie de peste un miliard de euro se va face in tara noastra, mai exact la Constanta, unde se va incerca sa se exploateze acest domeniu. Specialistii precizeaza ca proiectul va produce energie cat un reactor nuclear de la Cernavoda. Prima turbina va intra in functiune peste cateva zile.
Parcul eolian va fi construit in localitatile Fantanele si Cogealac, va avea o capacitate de 600 de megawati si va functiona incepand cu anul viitor.
Parcul va cuprinde 240 de turbine si se va intinde pe 600 de hectare. Va functiona la capacitate maxima in cel mult un an si jumatate, cand va produce aproape jumatate din energia regenerabila din Romania. Acest proiect nu este singular, in prezent lucrandu-se in Mehedinti, Tulcea si Buzau la proiecte similare.
Potrivit reperezntantilor grupului ceh CEZ, in momentul in care va deveni complet operational, parcul eolian va reprezenta aproape 30 la suta din energia regenerabila. In prezent, in tara noastra, din energia eoliana se obtin numai sapte megawati.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.