Cel mai mare mogul de presă atacat de… alt mogul, Adrian Sârbu!

Cel mai mare mogul de presă atacat de… alt mogul, Adrian Sârbu!

0 84

Sirbu acuza: cel mai bogat ungur a ajuns mai puternic decit statul român

Mogulul TV Adrian Sîrbu îl acuză pe un alt mogul din branșă, ceva mai mare, că a ajuns mai puternic decît statul român, penetrînd cu oamenii săi instituțiile țării.
E vorba despre cel mai bogat român de etnie maghiară, Zoltan Teszari, patronul companiei RCS-RDS și al unui imperiu radio-TV.
Săptămâna viitoare ar putea fi votată în Comisia de Cultură a Senatului noua lege a audiovizualului. Ea stârnește controverse, deși nu ar trebui sa facă decât să se conformeze cerințelor Europene, care vor să ia puterea din mâna cabliștilor care ajung să controleze audiovizualul. România se afla și în situația unică în Europa, în care un operator de cablu are o cota de piață de aproape 75%” avertizează Sârbu într-un material difuzat de Mediafax.
„Digi (RCS RDS) a dobândit, cu sprijinul instituțiilor statului și în disprețul legii, monopolul absolut al piețelor audiovizualului și comunicațiilor.
Astăzi își distruge concurența și dictează legi Guvernului și Parlamentului.
Întreabă-te de ce i se permite (…)
După 30 de ani de invizibilitate și timiditate, Zoli a devenit stăpânul absolut al cablului, televiziunii și accesului la internet din România. Astăzi, DIGI stabilește cine are dreptul să fie în cablu și cine nu. Cât de vizibil poate să fie un canal de televiziune și ce audiență va avea.
Ai să te întrebi cum este posibil ca în România democratică și europeană, instituțiile abilitate ale statului, CNA, Consiliul Concurenței, Guvernul, Parlamentul, să nu poata sau să nu vrea să-și exercite autoritatea în aplicarea legilor audiovizualului și concurenței.
Îți răspund de ce.
Azi, Zoli și invizibilii lui din diverse instituții ale României au ajuns mai puternici decât statul român.
conchide mogulul. (B.T.I.)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.