Cel mai frumos catel din Romania se afla in Bucovina

Cel mai frumos catel din Romania se afla in Bucovina

0 200

Saptamana trecuta a avut loc un adevarat spectacol in randul patrupedelor din toata Europa, care s-au gatit frumos pentru acest eveniment special orgnizat pentru si in cinstea lor.
Peste 1.500 de exemplare din diverse rase europene au participat la competitia internationala organizata la Timisoara, care a constat intr-un concurs de talei europeana de frumusete canina pe rase, mai exact, aceasta fiind cea de-a XII-a editie a Expozitiei Canine Internationale CACIB.
Au participat patrupede din Lituania, Suedia, Rusia, Olanda, Grecia, Serbia, Slovenia, Slovacia, Cehia, Ucraina, Polonia, Ungaria, Croatia si Romania, adunandu-se peste 127 de rase.
Juriul competitiei a fost prezidat de austriacul Karl Reisinger, vicepresedintele Federatiei Chinologice Internationale.
„Participa mai mult de 1.500 de caini care au venit din 15 tari europene. Exemplarele celor 127 de rase prezente au putut fi admirate in cinci expozitii de club (Mioritic Club, Moloss Club, Terrieri de Tip Bull, Clubul de Terrieri) si doua internationale, acestea din urma fiind cele care dau posibilitatea animalelor de a deveni campioane internationale in frumusete, pe fiecare rasa in parte”, explica Daniela Radu, presedintele Asociatiei Chinologice Timis, organizatorul evenimentului.
Cainii, coafati si accesorizati cu fundite sau zgarde profesionale, au defilat in fata unui juriu format din cei mai titrati arbitri internationali: Gitty Schwab (Luxemburg), Barbara Muller (Elvetia) si Milivoje Urosevic (Serbia).
Pe lista exemplarelor prezente la Timisoara s-au aflat si cateva rase exotice: Boston Terrier, Podenco Ibicenco, Chinese Crested Dog, Petit Brabancon, Chart Polski, dar si Sharpei, Bichon Bolognez si Maltez, Ogari Afgani, Ogar Rusesc – Barzoi, Bulldog American sau varietatile de Teckel.
Potrivit Danielei Radu, romanii prefera rasele de aparare, cum ar fi ciobanesc german, Cane Corso sau ciobanesc caucazian, acestea fiind prezente in numar mare
la expozitie.
“Rasele de paza sunt cele mai populare la noi, de aceea vedem asa multe exemplare din acestea”, sustine Daniela Radu, presedintele Asociatiei Chinologice Timis.
Doua exemplare romanesti au reusit sa se urce pe podul invingatorilor, adjudecandu-si locuri fruntase.
Astfel, la concursul de fumusete, un buldog englez din Sibiu a fost rasplatit cu premiul al doilea la categoria junior „best in show” (cel mai bun din spectacol), iar, la aceeasi categorie, la senior, locul intai a fost luat de un ciobanesc est-european de Bucovina.
„Romania are trei rase omologate pe plan international: ciobanescul romanesc mioritic, ciobanescul romanesc carpatin si ciobanescul romanesc Bucovina. Toate aceste rase au fost prezente in expozitie”, ne-a spus Daniela Radu, presedintele Asociatiei Chinologice Timis.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.