Cel mai ecologic automobil din lume – Opel Ampera

Cel mai ecologic automobil din lume – Opel Ampera

0 136

Criza economica a zguduit puternic industria de automobile din intreaga lume. De aceea, masurile care se impun trebuie sa fie drastice si radicale. Pentru ca sectorul economic al automobilelor este considerat drept unul de lux, acesta a inregistrat scaderi dramatice odata cu inasprirea conditiilor de creditare care inlesneau achizitionarea unui automobil.
Pentru a putea rezista pe piata, companiile de automobile vor trebui sa-si orienteze afacerile pe anumite piete „nise”. Una dintre acestea este piata produselor ecologice care cunoaste o dezvoltare continua ce a fost favorizata de campania agresiva „de ecologizare”.
Unele dintre firmele producatoare de autovehicule au inteles acest mesaj si au decis sa-l foloseasca in interesul lor.
De aceea, hibrizii si vehiculele electrice sunt din ce in ce mai prezente in industria auto care se reorienteaza dupa cererea de astfel de produse.
Opel va prezenta la Salonul Auto de la Geneva, din martie, modelul electric Ampera, informeaza worldcarfans.com.
Vehiculul are o autonomie extinsa si va rula pe baza tehnologiei Voltec, aceeasi cu cea folosita la Chevrolet Volt.
Tehnologia ii va permite lui Opel Ampera sa aiba o autonomie de 60 de kilometri folosind doar energia bateriilor lithiu-ion.
Pentru calatoriile mai lungi masina va rula in continuare cu ajutorul electricitatii generate de un motor cu combustie interna.
Acumulatorii lui Ampera pot fi incarcati de la orice priza standard de 230V.
Potrivit estimarilor, cei mai multi dintre europeni parcurg zilnic distante similare cu autonomia oferita de Ampera. Aproximativ 80 % dintre germani calatoresc zilnic mai putin de 50 de kilometri.
“Prin Ampera, Opel va fi primul constructor european de automobile care va oferi clientilor posibilitatea de a parcurge distante mari folosind doar energia electrica”, spune Alain Visser, seful departamentului european de marketing al General Motors.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.