Cei mai buni pompieri şi paramedici din 5 judeţe se întrec la...

Cei mai buni pompieri şi paramedici din 5 judeţe se întrec la Braşov

0 177

Echipele de salvatori participă la două etape de descarcerare şi acordare a primului ajutor pentru a se califica la faza naţională a concursului

Echipele de salvatori participă la două etape de descarcerare şi acordare a primului ajutor pentru a se califica la faza naţională a concursului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei Braşov organizează faza a II-a a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat.

Concursul adună la start echipaje aparţinând Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.
În această fază a competiţiei participă loturile formate din personalul selectat anterior pentru fiecare probă, pe baza celor mai bune rezultate.

Obiectivele principale ale simulărilor sunt dezvoltarea competenţelor profesionale pentru descarcerarea victimelor dar şi identificarea celor mai bune tehnici de descarcerare.

Echipa de paramedici harghiteni a avut de descarcerat o victimă dintr-un accident rutier.

Astăzi întrecerile se vor desfăşura între 10:00 şi 15:00 în parcarea aceluiaşi mall din oraş după care va urma festivitatea de premiere.

Competiţia este deschisă publicului, care are ocazia de a vedea cum se descurcă pompierii în aceste situaţii dificile.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.