Cei 7 pentru IAR Ghimbav

Cei 7 pentru IAR Ghimbav

0 47

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat, marti, printr-un comunicat, lisata investitorilor interesati de privatizarea societatii IAR Ghimbav.
Companiile care au achizitionat deja dosarul de prezentare necesar pentru a putea participa la actualul proces de privatizare a societatii IAR Ghimbav sunt Aero Vodochody Cehia, Eurocopter Franta, SC Rups SA Brazi, SC UTI Systems SA Bucuresti, Marcovici Capital Ltd Israel, SC Grivco SA Bucuresti si SC RO Mike Trade SRL Bucuresti.
La solicitarea Eurocopter Franta si SC UTI Systems SA Bucuresti, AVAS a prelungit termenul de depunere a ofertelor ferme pentru cumpararea IAR Ghimbav pana la data de 15 septembrie 2008, termen necesar pentru finalizarea propriului audit pe care il realizeaza asupra societatii.
Conform AVAS, procesul de privatizare a IAR Ghimbav a fost reluat in data de 21 aprilie 2008, dupa ce procedura de privatizare demarata in 2006 nu a fost finalizata.
Este vorba de oferta de privatizare a AVAS din 2006, cand singurul ofertant interesat de IAR S.A. Ghimbav a fost Eurocopter SA Franta. In cadrul acestei proceduri, comisia de negociere a solicitat, permanent, ofertantului Eurocopter imbunatatirea ofertei depuse si a prelungit succesiv, cu perioade de 30 de zile, termenul de valabilitate a ofertei pana la data de 21 octombrie 2007.
Aceasta a fost ultima prelungire a ofertei permisa de legislatia in vigoare. Pana la acea data, ofertantul nu a depus oferta finala imbunatatita si irevocabila la sediul AVAS, iar contractul de privatizare nu a putut fi incheiat.
IAR SA Ghimbav este o societate deschisa ale carei actiuni sunt tranzactionate pe piata de capital. AVAS detine un pachet de 64,89 la suta din actiunile societatii. Obiectul de activitate al companiei brasovene il reprezinta constructia si reparatia de aeronave.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.