Cei 50 de bani ,,cadou’’la litrul de carburant, scoate oamenii în stradă...

Cei 50 de bani ,,cadou’’la litrul de carburant, scoate oamenii în stradă și la Brașov

0 50

Șoferii brașoveni se mobilizează pentru o acţiune de protest sâmbătă,  25 iunie. De data aceasta, protestul „de un leu”, constă în cumpărarea unei cantităţi infime benzină sau motorină și va începe sâmbătă, la ora 17.00, la benzinăria MOL de pe Calea Bucureşti din Braşov (vis-a-vis de Kaufland), mobilizarea fiind realizată pe reţelele de socializare.
„Vă aşteptăm în număr cât mai mare pentru un protest de amploare. Vă invităm cu maşini, motoare, dube, camioane şi orice alte mijloace de transport pe combustibil sau electrice. Scumpirea carburanţilor ne afectează pe toţi şi îşi pune amprenta asupra tuturor aspectelor din viaţa noastră! Dacă stăm în casă, nu vom schimba nimic! Haideţi alături de noi în număr cât mai mare pentru un protest paşnic! Trebuie să ne facem auziţi! Şi în Braşov se poate”, se arată în „convocarea” transmisă pe reţelele de socializare.
Protestele „de un leu” au început în România în 13 iunie. Pentru 30 iunie este anunţat un protest de amploare, în toată ţara, prin care şoferii îşi vor manifesta nemulţumirea faţă de scumpirea carburanţilor.
În 23 iunie, la Braşov, preţul benzinei standard era cuprins între 8,61 lei/litru şi 8,71 lei/litru. Motorina standard costa între 9,19lei/litru şi 9,27 lei/litru.

Protestul şoferilor vine în contextul în care Guvernul României a aprobat joi, 23 iunie, o compensare în sumă fixă a carburanţilor de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. Coaliţia de guvernare a stabilit ca acest mecanism de compensare parţială să se aplice pentru o perioadă trei luni, începând de la 1 iulie. „Până la urmă nu-i pierzi acești 50 de bani, ci îi câștigi”, declara cu satisfacție președintele Klaus Iohannis…  

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.