Cei 31 de romani din Fasia Gaza au ajuns cu bine acasa

Cei 31 de romani din Fasia Gaza au ajuns cu bine acasa

0 77

Cei 31 de romani din Gaza, 11 femei, 19 copii si un barbat, au ajuns cu bine in Romania in noaptea de sambata spre duminica. Ei au parasit Fasia Gaza prin punctul de frontiera de la Erez, de unde au fost preluati de un autocar ce i-a transportat pana la frontiera cu Iordania.


Pe urma romanii au fost preluati de o aeronava pusa la dispozitie de Guvern. Transportul a fost gratuit, dar multi dintre romanii aflati in zona de conflict nu au stiut acest lucru si au ramas acolo, neavand resurse pentru achitarea biletelor. Si cei care au plecat au facut eforturi sa faca rost de bani, ei vanzandu-si diferite obiecte din casa. Cei 12 adulti au plecat cu mai nimic, singura dorinta fiind sa-si puna copiii la adapost de atrocitatile din Gaza. Imaginile cu copiii morti in bombardamente, teroarea, impuscaturile cvasipermanente, i-au facut sa-si paraseasca familiile si sa vina in Romania.


Avionul cu refugiati a aterizat duminica in jurul orei 3:00 pe Aeroportul „Henri Coanda” din Bucuresti.


Ministrul de externe Adrian Cioroianu le-a multumit atat autoritatilor israeliene si iordaniene care sprijinit repatrierea refugiatilor cat si institutiilor din tara implicate in aceasta actiune. Ministrul i-a sfatuit pe cetatenii romani aflati in strainatate, in special in zone de conflict, sa tina legatura cu reprezentantele noastre diplomatice si sa se preocupe in permanenta de actualizarea documentelor de identitate.


?


Bianca Sorescu


?


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.