Ceferistii picheteaza astazi Prefectura Brasov

Ceferistii picheteaza astazi Prefectura Brasov

0 748

Nemultumiti de salariile pe care le primesc de cativa ani incoace, de conditiile de munca si de lipsa finantarii in sectorul feroviar, sindicalistii de la CFR Brasov vor picheta astazi dupa amiaza Prefectura. Daca nici asa dorintele lor nu vor fi luate in seama de guvernanti, feroviarii ameninta cu greva generala

Nemultumiti de salariile pe care le primesc de cativa ani incoace, de conditiile de munca si de lipsa finantarii in sectorul feroviar, sindicalistii de la CFR Brasov vor picheta astazi dupa amiaza Prefectura. Daca nici asa dorintele lor nu vor fi luate in seama de guvernanti, feroviarii ameninta cu greva generala.
Dupa greva de avertisment de la sfarsitul lunii septembrie, sindicatele din complexul CFR Brasov vor protesta joi fata de conditiile in care se afla sistemul feroviar din Romania. Marsul va porni de pe strada greva cfr1Politehnicii de la Regionala CF Brasov si va ajunge in fata Prefecturii. Cea mai mare nemultumire a salariatilor de la CFR o reprezinta salariile.
Din 2010 si pana in prezent acestia au pierdut aproximativ 40% din venituri. Oamenii cer guvernantilor o crestere de 10 procente in conditiile in care spun ei, sunt salariati care-si risca chiar viata pentru un salariu minim pe economie, spune Ioan Buzatu, presedinte U.S.L.M.C.I.
Feroviarii atrag atentia asupra finantarii discriminatorii a transportului feroviar fata de transportul rutier. Si pentru motorina utilizata la calea ferata se regaseste atat acciza de 7 euroenti cat si taxa de drum, taxa din care se finanteaza de fapt infrastructura de transport rutiera. Cfr-istii cer ca aceste taxe sa se intoarca catre calea ferata pentru intretinerea, repararea si modernizarea infrastructurii de transport feroviar.
Daca nici de aceasta data revendicarile lor nu vor fi ascultate feroviarii ameninta cu greva generala.
La mitingul de astazi sunt asteptati sa participe 150 de angajati ai cailor ferate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.