Ceferistii au anulat marsul

Ceferistii au anulat marsul

0 79

Ieri s-au intalnit reprezentantii Ministerului Transporturilor si Guvernului cu liderii sindicatelor ceferiste in incercarea de a dezamorsa conflictul de munca si a evita o demonstratie de amploare prin Bucuresti, acuma, in preajma summitului NATO.
S-a mers la pace si cu “mai las eu, mai lasa si tu”, si s-a ajuns la o intelegere.
Presiunea sub care s-au aflat guvernantii, doritori de liniste in aceasta perioada, ei avand alte griji pe cap pana dupa 4 aprilie, i-a facut pe acestia sa plece capul si sa accepte mare parte din revendicarile ceferistilor.
Astfel s-a aprobat marirea lefurilor, in doua etape, cam cu 13%. Prima etapa a inceput pe 1 martie, cand salariul incepe sa fie de 500 lei, iar a doua etapa va incepe cu 1 iulie, cand salariul va fi de 540 lei.
Au fost avute in vedere si conditiile de munca in sensul imbunatatirii lor, caci, in prezent, multe dintre norme nu sunt respectate, caci daca s-ar lua totul la bani marunti – echipament de protectie, utilaje pentru curatirea si revizia vagoanelor etc. – jumatate din trenuri n-ar mai pleca in curse.
S-a renuntat, din partea guvernantilor, si la disponibilizari fortate, acestea ramanand a se face pe cale naturala, adica pensionari, plecari de buna voie, transferuri si altele.
(Sa vedeti acuma vanatoare de greseli si incalcari ale regulamentului de ordine interioara pentru desfacerea contractelor de munca !)
La randul lor ceferistii au anulat marsul planificat pentru astazi si la care urmau sa participe circa 5.000 de angajati ai cailor ferate, blocand principalele cai de acces din Capitala tocmai acuma, cand cu pregatirile pentru summit, si au mai promis sa-si vada de treaba si sa nu mai intre in greva generala dupa 4 aprilie. In acest sens au fost anuntati cei ce urmau sa se deplaseze, din toata tara, la Bucuresti, pentru participarea la miting, sa stea acasa ca-I pe bune.
Totodata ceferistii sunt hotarati ca, in cazul in care guvernantii nu-si vor respecta angajamentele, sa declanseze greva generala.
Si uite cum ceferistii au fost cu doua minute mai rapizi si au profitat de summit ca sa-si atinga telurile !
Sunt curios daca pensionarilor, daca ar fi protestat astazi, li s-ar fi marit pensiile, caci asemenea ocazie mai rar, mai ales avand in vedere ca guvernul poate promite acuma orice, stiind ca nu mai are viata lunga.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.