CEC-ul scapă de un taliban – Finanțele nu i-au mai prelungit mandatul...

CEC-ul scapă de un taliban – Finanțele nu i-au mai prelungit mandatul lui Radu Ghețea!

0 148

Acționarul principal al CEC Bank nu i-a mai prelungit mandatul fostului președinte CEC Bank, Radu Ghețea (70 de ani), locul lui fiind luat de secretarul de stat din Finanțe Valentin Mavrodin, care conduce și operațiunile Trezoreriei.

De-a lungul vremii, CEC Bank, singura banca cu o distribuție națională importantă rămasă în administrarea Statului, a fost supusă unor imense presiuni pentru a fi înstrăinată prin „privatizare”. A scăpat din motive ce țin mai degrabă de hazard. CEC-ul era mai mereu obiectul negocierilor politice, președinții instalați de partidele aflate la putere petrecându-și câte un an-doi la conducerea CEC, după care erau înlocuiți. Doar Ghețea, poate cel mai tare președine de după anul 2000, a „rezistat” 10 ani, deși nu puține au fost situațiile în care s-a încercat lui.

„Plantat” la conducerea CEC-ului de către PD, tentative de a-l schimba pe Radu Ghețea au fost extrem de numeroase. Prima a fost înregistrată încă de pe vremea când ministrul Finanțelor era liberalui Daniel Chițoiu (Guvern USL), dar nici el și nici miniștrii care s-au succedat nu au reușit înlocuirea.
Deși era sub autoritatea guvernului Ghețea a fost și unul dintre criticii vocali ai OUG 114, prin care se instituia vestita taxa pe lăcomie a …băncilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.