CEC pentru distribuirea fondurilor europene

CEC pentru distribuirea fondurilor europene

0 77

Guvernul intentioneaza sa foloseasca reteaua extinsa din mediul rural a CEC pentru accesarea si distribuirea fondurilor europene, a declarat marti primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu la intalnirea cu cei peste 50 de primari cu care s-a intalnit in comuna bacauana Blagesti.

„Marturisesc ca, in momentul in care s-a pus problema privatizarii CEC, cunoscand riscurile ca profilul acestei institutii – cu traditie in Romania – sa fie schimbat, vazand ca nu avem niste oferte care sunt foarte tentante, am luat decizia sa oprim privatizarea si sa folosim CEC-ul ca institutie bancara cu reputatie si cu o dezvoltata retea in toata tara pentru accesarea si distribuirea fondurilor europene”, a afirmat premierul Tariceanu.

CEC da bani pentru campania agricola

Dupa aventura FNI si „ratarea” privatizarii CEC, Guvernul s-a hotarat sa dea sansa redresatii institutiei prin implicarea in programe de stat.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Cornelia Harabagiu i-a anuntat pe agricultori ca AGRIA le va elibera certificate cu sumele pe care le au de primit pentru campania de primavara, iar in baza acestora CEC le va acorda un credit pe termen scurt, pe o perioada de trei luni. Se rezolva astfel posibilitatea inceperii campanie agricole si se evita timpii morti pentru tarani care nu mai asteapta sa ajunga banii de la buget, care oricum vor sosi treptat.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.