CEC intre finantare si privatizarea!

CEC intre finantare si privatizarea!

0 103

CEC Bank are nevoie de finantare pentru a putea concura cu alte banci, iar in perioada urmatoare se poate pune in discutie privatizarea sa, a declarat luni, la finalul unei conferinte de presa, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu. “In momentul de fata nu se discuta despre privatizarea CEC, dar in perioada urmatoare este posibil orice. Sunt doritori care vorbesc de privatizarea CEC, dar la nivelul Guvernului nu s-a pus aceasta problema”, a afirmat oficialul MFP.
Ministerul Finantelor Publice este actionarul majoritar al CEC, iar demersul sau de majorare a capitalului social al CEC Bank nu a primit acordul Comisiei Europene.
In toamna anului trecut, presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea, declara ca subiectul privatizarii institutiei este unul ‘delicat’, care nu trebuie promovat de presedintele bancii, ci de actionar, reprezentat de Ministerul Finantelor.
“Daca ar fi sa fac un comentariu ar fi doar ca, acum cateva saptamani, fostul ministru de finante vorbea de o listare la bursa”, afirma presedintele CEC Bank.
Presedintele CEC Bank a mai spus ca in 20101 CEC a fost, probabil, singura institutie de credit care a crescut volumul creditelor, in conditiile in care intreg sistemul bancar a inregistrat un recul de 3,6% la soldul creditelor. CEC-ul a avut o crestere de 16%. Amintind de ordonanta de guvern care permite CEC Bank ca pentru cinci ani sa poata sa retina intregul profit pentru capitalizare, Ghetea a aratat ca in ultimii trei ani s-a reusit cresterea capitalului social cu circa 500 de milioane de lei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.