CEC Bank va emite carduri cu microprocesor

CEC Bank va emite carduri cu microprocesor

0 51

CEC Bank va demara emiterea de carduri cu microprocesor, in vederea alinierii la standardele de securitate internationale, a anuntat luni banca.
Emiterea de carduri cu microprocesor va permite bancii diversificarea serviciilor oferite clientelei prin incarcarea pe microprocesor de aplicatii diverse, cum sunt cele de securizare dinamica, programe de loialitate, functii de portofel electronic, iar produsele card ale bancii vor migra catre microprocesor pe masura expirarii acestora.
Alte servicii pe care le lanseaza CEC Bank se refera la acceptarea cardurilor la comercianti, care se adreseaza agentilor economici care vor putea deconta prin banca vanzari de produse si servicii cu plata prin carduri VISA si MasterCard, si la plati de facturi de servicii si utilitati prin reteaua ATM CEC Bank. Serviciul se adreseaza detinatorilor de carduri CEC Bank care vor putea plati prin card facturi de servicii si utilitati in reteaua ATM a bancii.
Serviciul nu presupune preinrolarea utilizatorilor de card si va fi liber de taxe si comisioane pentru utilizatorii cardurilor CEC Bank.
Banca a finalizat, de asemenea, doua proiecte cu impact asupra calitatii si securitatii tranzactiilor card – cresterea capacitatii de procesare a sistemului de carduri si securizarea retelei proprii de ATM-uri prin instalarea unor componente tehnice cu functia de a preveni atasarea de echipamente de copiere a datelor de pe carduri.
CEC Bank administreaza in prezent o retea de 1.342 unitati, oferind servicii de eliberare numerar prin card atat prin reteaua sa de unitati, cat si prin cele 810 echipamente ATM instalate.
Banca ofera clientelei carduri de debit si credit sub siglele VISA si MasterCard, detinand la 30 octombrie 2009 un portofoliu de 753.471 carduri active, din care 704.572 carduri de debit si 48.899 carduri de credit.
Intreaga retea de terminale de acceptare card a bancii, formata din 810 ATM-uri si 1.381 EPOS-uri, instalate la ghiseele bancii, sunt certificate de VISA si MasterCard pentru acceptarea de carduri cu microprocesor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.