Ceata nu paraseste Romania

Ceata nu paraseste Romania

0 70

?Dupa cantitatile mari de zapada cazute mai ales in estul si sudul tarii, iata ca acuma, predominant tot in aceste zone, ceata perturba buna desfasurare a activitatilor cotidiene, ?producand pagube si provocand victime .


Astfel, pe A1 sau inregistrat mai multe ciocniri in lant, mai ales pe sensul Pitesti-Bucuresti, intr-una din acestea fiind implicate nu mai putin de 44 masini. Totul a inceput de pe la sase dimineata, cand un TIR a derapat la km.14, urmand apoi, la km.52, alta ciocnire in care au fost implicate 21 masini. Multe altele s-au rasturnat in sant sau au “pupat” parapetele.


Nici A2, cea a Soarelui, nu a fost scutita de asemenea evenimente, la km.25 ciocnindu-se 12 masini din cauza vizibilitatii reduse si a neadaptarii vitezei la conditiile de trafic.


Si activitatea din porturile maritime a fost sistata, ceata impunand o vizibilitate de sub ½ mila marina.


Datorita acestui fenomen, insotit si de chiciura, multe cabluri electrice de mare si medie tensiune au fost avariate, o serie de localitati din sudul Moldovei si din Campia Baraganului fiind obligate sa stea de mai multe zile la lumina lumanarilor.


Iar meteorologii nu dau prea mari sperante de imbunatatire a vremii in aceste zone pentru urmatoarele zile, ceea ce obliga la o prudenta in traffic, in aceste conditii soselele fiind acoperite cu polei.


?


Se pare ca, asa cum am mai scris, ceata din mintile guvernantilor s-a intins malefic si asupra Naturii, ambele daunand grav integritatii romanilor.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.