Ceata densa a perturbat traficul rutier si cel aerian

Ceata densa a perturbat traficul rutier si cel aerian

0 102

Circulatia autovehiculelor este ingreunata considerabil marti dimineata din cauza cetii pe numeroase artere rutiere din tara, potrivit Agerpres.
Traficul rutier se desfasoara cu dificultate in aceasta dimineata, din cauza cetii dense, pe mai multe artere din tara. Cele mai afectate sunt autostrazile A1 si A2 si majoritatea drumurilor din judetele Prahova, Vrancea, Neamt, Braila, Ialomita, Constanta, anunta Centrul Infotrafic din cadrul Politiei Romane. Conducatorii auto sunt sfatuiti sa mareasca distanta in mers dintre autovehicule si sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire.
Vizibilitatea este redusa sub 100 de metri, ajungand, pe alocuri, si la 50 de metri, pe multe drumuri nationale si judetene.
In conditii de vizibilitate redusa soferii trebuie sa respecte cateva reguli pentru a evita implicarea in evenimente rutiere nedorite: utilizarea luminilor de intalnire si de ceata pe toate categoriile de drumuri; deplasarea cu viteza redusa; evitarea efectuarii depasirilor, care in asemenea conditii meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase; marirea distantei de siguranta dintre vehicule.
Inca din primele ore ale diminetii se circula cu dificultate pe mai multe drumuri nationale si judetene, precum si pe DN 1, ruta Comarnic – Brasov, din cauza cetii.
Si aeroportul Henri Coanda si cel International din Cluj au fost afectate de fenomen.
In unele zone vizibilitatea este de sub 50 de metri.
Judetele cele mai afectate de ceata sunt Arges, Buzau, Vrancea, Valcea, Gorj, Olt, Brasov, Braila, Tulcea, Covasna, Teleorman, Mehedinti, Dolj, Calarasi, Dambovita, Galati, Suceava, Iasi, Neamt, Botosani, Bacau si Vaslui.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.