Cearta politica intre maghiarii din Brasov

Cearta politica intre maghiarii din Brasov

0 56

Se pare ca nou intratul partid pe piata politica din tara nopastrea, Partidului Civic Maghiar, si-a gasit deja dusmani redutabili. Cei care, se pare, vor fi „dusmanii de moarte” ai PCM-ului sunt membri ai vechiului partid care sprijina etnia mahiara, UDMR.
Concret, cel care a deschis tirul de acuzatii este liderul UDMR Brasov, deputatul Attila Kovacs, care s-a aratat revoltat de faptul ca membrii PCM au inceput sa faca oferte candidatilor UDMR pentru a trece la acest partid, in perspectiva alegerilor locale. Referitor la acest subiect, Attila Kovacs a declarat: „Interesant este ca ofertele sunt facute celor care nu au reusit sa ocupe pozitii bune la alegerile noastre interne. Li se ofera bani si li se promit posturi. Pentru noi nu este o pierdere, pentru ca este clar ca aceia care au ales sa plece alergau dupa functii cu orice pret. Este, insa, un comportament grav si descalificator din partea membrilor PCM”.
Avand un precedent in partid, la Racos, acolo unde, deja, un membru de incredere al UDMR a dezertat, liderul UDMR a declarat ca la lansarea alegerilor interne din UDMR li s-a cerut candidatilor sa dea o declaratie pe proprie raspundere potrivit careia nu vor candida pentru alte partide daca nu vor fi inclusi pe lista.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.