Cealalta Moldova o speranta frumoasa!

Cealalta Moldova o speranta frumoasa!

0 70

Intregul articol este preluat din presa moldoveneasca.
“Comentind rezultatele referendumului constitutional din Republica Moldova, Teodor Baconschi, ministrul roman de externe, s-a declarat increzator ca alegerile legislative din Republica Moldova vor aduce in parlament o forta pro-europeana si pro-democratica ce va dispune de cele 61 de voturi necesare pentru alegerea presedintelui tarii.
„Indiferent de rezultatul referendumului, pe care bineinteles ca il respectam ca atare, este foarte important ca fortele pro-europene si reformiste sa poata beneficia de cele doua miliarde de euro care se afla acum pe teava, adresate acestui for de politici reformiste din partea UE, a FMI si pe baze bilaterale”, a spus seful diplomatiei romane.
In ianuarie 2010 guvernul Filat a incheiat un acord de imprumut cu FMI in valoare 574,4 milioane de dolari SUA. Pe linga cifra imprumutului, acordul s-a remarcat prin refuzul guvernarii pro-europene si pro-democratice de a prezenta opiniei publice capitolele ce tin de actiuni in domeniul social si al protectiei sociale a populatiei din Republica Moldova.
Inafara de FMI, guvernarea Filat a primit bani de la BERD, BEI (Banca Europeana pentru Investitii); MCC (Corporatia Provocarile Mileniului), SIDA, (Agentia Suedeza pentru Dezvoltare Internationala), USAID si Banca Mondiala, suma ridicindu-se la aproximativ un miliard de dolari SUA.
In perioada guvernarii AIE datoria externa a Republicii Moldova a crescut de la 13% la 23% din PIB. In acelasi timp, politicienii AEI recunosc ca, la moment, 9-10% din cheltuielile tarii sint acoperite din imprumuturile externe.
”Romania, de unde vin declaratiile despre „fericirea” Moldovei cu doua miliarde de euro, este bintuita de politici anti-sociale, echivalente cu cele de exterminare, rezultate din acordurile semnate cu FMI de guvernul de la Bucuresti din care face parte si ministrul Baconschi. Tara vecina a imprumutat 19 miliarde de euro, pe rol aflindu-se semnarea unui nou acord cu FMI. “(sic!)

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.