Ceaiul verde previne bolile cardiovasculare

Ceaiul verde previne bolile cardiovasculare

0 56

Potrivit unui studiu realizat de cercet?torii greci, publicat ?n European Journal of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation, consumul zilnic de ceai verde poate contribui la prevenirea bolilor de inima. Unul dintre autorii studiului, Charalambos Vlachopoulus, specialist cardiolog la Scoala Medicala din Atena a declarat ca rezultatele studiului arata ca ceaiul verde contribuie la fluidizarea sangelui si permite arterelor sa se relaxeze.
Specialistii din Grecia care au realizat studiul au afirmat ca ceaiul verde este mai eficient decat cel negru, intrucat contine un nivel mai mare de compusi benefici, numiti flavonoizi. In timpul procesului de oxidare prin care trece ceaiul negru, o parte dintre flavonoizi sunt distrusi. Flavonoizii se mai gasesc in cacao, rosii si struguri.
Cercetatorii au realizat studiul pe 14 persoane. Acestora li s-a oferit ceai verde, cofeina diluata sau apa fierbinte in trei ocazii diferite. Specialisti au masurat functionarea celulelor endoteliale ale sistemului circulator al participantilot la studiu si au remarcat ca ceaiul verde ajuta arterele sa se relaxeze si fluidizeaza sangele. Bolile de inim? reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial. Sunt provocate de depuneri de grasime care ingroasa si blocheaza arterele, de hipertensiune arteriala sau de alti factori.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.