Cea mai veche urmă de picior din cele două Americi, descoperită în...

Cea mai veche urmă de picior din cele două Americi, descoperită în Chile

0 126

Cea mai veche amprentă umană de pe continentul american are o vechime de 15.600 de ani şi a fost descoperită la situl arheologic din Pilauco, în sudul Chile, au confirmat oamenii de ştiinţă pentru presa locală, potrivit AFP, citată de Agerpres.
Tot Europa rămâne continentul cu cele mai vechi urme de locuire. Reamintim, este vorba de acele descoperiri de pe teritoriul Românie, vechi de peste 30.000 de ani,

Această urmă de pas omenesc ar fi aparţinut unui bărbat cu o greutate de circa 70 de kilograme şi a fost descoperită în 2011.
O echipă de cercetători a lucrat de atunci la datarea cu precizie a acestei amprente.

Urma istorica de picior uman

„Au fost descoperite şi alte amprente umane pe continentul american, dar niciuna atât de veche. Datarea a fost posibilă graţie materialului organic vegetal (unde a fost descoperită), prin metoda cu carbon 14”, a declarat geologul Mario Pino pentru cotidianul El Austral de Osorno.
Începând cu 2007, un grup de cercetători de la Universidad Austral din Chile a realizat săpături pe situl Pilauco, situat în oraşul Osorno, la peste 800 de kilometri sud de capitala Santiago.
Rezultatele cercetărilor acestora au fost publicate miercuri în revista ştiinţifică PLOS ONE.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.