Cea mai noua rezervatie de zimbri

Cea mai noua rezervatie de zimbri

0 164

La 45 de kilometri de municipiul Brasov, in localitatea Vama Buzaului, intr-un peisaj montan deosebit se afla cea mai noua rezervatie de zimbri din tara, infiintata la sfarsitul anului trecut. Daca la inceput au fost cinci animale adulte, donatii din Austria, Elvetia si Italia, de trei luni, rezervatia s-a marit cu inca unul, dupa ce una dintre femele a adus pe lume un pui.
Potrivit administratorului rezervatiei, Roth Fabian, este posibil ca odata cu racirea vremii sa mai fie aduse si alte exemplare din Polonia, tot ca donatie. Rezervatia de zimbri de la Vama Buzaului, a patra ca marime din tara, dupa cele din judetele Neamt, Hunedoara si Dambovita, se intinde pe o suprafata ingradita de 9,5 hectare urmand sa se extinda la 80 de hectare de padure.
Rezervatia, unde accesul este liber, a fost infiintata la sfarsitul anului trecut de Consiliul Judetean Brasov si primaria din Vama Buzaului cu scopul de a atrage un numar mai mare de turisti intr-o zona montana deosebit de frumoasa.
Dupa vizitarea rezervatiei, turistii pot ajunge la cascada Urlatoarea, aflata la o distanta de patru kilometri. Cei care doresc sa ramana mai multe zile in zona, o pot face la pensiunile de 2, 3 si 4 margarete, unde cazarea costa intre 80 si 100 de lei de persoana pe noapte, in functie de confort, la care se adauga 30-40 de lei pentru masa.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.