Cea mai mare biblie, expusa la Brasov

Cea mai mare biblie, expusa la Brasov

0 150

Amatorii de carte rara au ocazia sa vada, la Centrul Cultural “Reduta” din Brasov o expozitie de scrieri biblice, unele vechi de cateva sute de ani, foarte scumpe si foarte rare, tiparite in greaca veche, engleza, maghiara si romana. Expozitia face parte din programul unui proiect international, intitulat “Urmeaza Biblia” care se desfasoara in perioada 28-31 ianuarie.
Vineri 30.01.2009, va fi adus la Brasov si un exponat deosebit, cea mai mare Biblie scrisa vreodata. Aceasta are 1.500 de pagini, o greutate de noua kilograme si dimensiunea de 45-40 de centimetri. Biblia este tradusa in 66 de limbi, intre care si limba romana si a plecat din Manila in octombrie 2008, va parcurge mai multe tari si continente si va ajunge la Atlanta (SUA), punctul final, in anul 2010.
“Lucrarea va fi expusa doar o zi, dupa care sambata va pleca spre Targu Mures apoi spre Bulgaria”, a declarat Horia Tamasanu, unul dintre organizatorii expozitiei citat de Agerpres.
Alaturi de Biblia multilingva, in cadrul expozitiei se mai afla o Biblie scrisa in doar 22 de minute, simultan de cateva mii de tineri, in anul 1999.
O alta atractie a expozitiei este varianta pentru telefonul mobil a Bibliei.
“Merge pe majoritatea telefoanelor mobile in mod normal, iar la unele trebuie facute unele setari speciale. Este o aplicatie foarte simpla, dureaza doua minute si o puteti avea tot timpul la dumneavoastra”, a precizat Aurelian Hoja.
Tot in expozitie poate fi vazuta cea mai mica Biblie din lume, are doi centimetri si poate fi citita numai cu lupa. Contine Psalmii si Noul Testament si cateva desene in miniatura.
Asadar, in acest week-end dedicati o parte din timpul dumneavoastra si expozitiei, merita!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.