Cea mai geroasa dimineata din aceasta iarna

Cea mai geroasa dimineata din aceasta iarna

0 205

Dimineata de miercuri a fost geroasa in majoritatea regiunilor tarii. La Intorsura Buzaului, judetul Covasna, au fost inregistrate, miercuri dimineata, cele mai scazute temperaturi din aceasta iarna. Temperaturi foarte scazute au fost inregistrate in orasul Intorsura Buzaului, unde termometrele au indicat minus 22 de grade Celsius si asta in conditiile in care, in dimineata precedenta, erau doar minus 5 grade Celsius.


Si in alte zone ale judetului Covasna temperaturile au scazut considerabil in noaptea de marti spre miercuri. In municipiul Sfantu Gheorghe au fost minus 14 grade Celsius, iar in zona comunei Comandau minus 18 grade Celsius.


Totusi, noaptea de marti spre miercuri a fost cea mai rece noapte din aceasta iarna, dar nu si din acest an. Pe 26 ianuarie, in comuna Comandau din judetul Covasna, termometrele au aratat minus 32 grade Celsius in aer si minus 32,2 grade Celsius la sol. In luna ianuarie, recordul in aceasta zona a fost inregistrat in 1963 si 1990, cand termometrele aratau minus 35,5 grade Celsius.


La Intorsura Buzaului, anul trecut, in luna februarie a fost cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata in acesta zona, minus 36 grade Cesius.


?

In urmatoarele zile, meteorologii se asteapta la o incalzire usoara a vremii. Pana la sfarsitul anului nu vom mai avea parte de ger. De joi, temperatura aerului va creste usor si va avea valori maxime cuprinse intre -2 si 8 grade, potrivit datelor furnizate de ANM.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.