Cea mai frumoasa prezenta feminina de la Summit

Cea mai frumoasa prezenta feminina de la Summit

0 65

Prima Doamna a Azerbaijanului
Atentia participantilor la summit-ul NATO de la Bucuresti nu a fost indreptata numai asupra sefilor de state si guverne , ci si asupra sotiilor acestora.
Interesul s-a indreptat in special catre frumoasa sotie a presedintelui Ilham Aliev, prima doamna a Azerbaidjianului, Mehriban Arif gizi Alieva, in varsta de 46 de ani.
Mehriban Alieva s-a nascut intr-o familie de profesori. Tatal sau, Arif Pashayev, este doctor in matematica si fizica si este rectorul Academiei Nationale de Aviatie din Baku. Mama sa, Aida Imanguliyeva, a fost un important psiholog si lingvist.
Mehriban Alieva a urmat scoala elementara din Baku si a fost premiata cu medalia de aur pentru competentele sale. Isi termina studiile pe care le incepuse initial la Universitatea de Medicina din Azerbaijian, la Academia de Medicina Sechenov din Moscova. Se va specializa apoi in bolile oculare, in cadrul Institutului Stiintific de Cercetare Medicala din Moscova.
Cea mai frumoasa doamna de la summit a creat Fundatia Prietenilor Culturii din Azerbaidjan, la conducerea careia se afla si astazi, si este editorul unei reviste tiparita in trei limbi straine: azera, engleza si rusa.
Mehriban Arif gizi Alieva este presedintele Federatiei Azerbaidjane de Gimnastica si membru onorant UNESCO. Cel mai important premiu obtinut de aceasta este Golden Heart International Award din Moscova.
Extrem de bataioasa, se pare ca ea este femeia careia actualul presedinte azer ii datoreaza schimbarea radicala si succesul de pe scena politica.
Ea si presedintele Ilham Aliev s-au casatorit in 1984. Surse neoficiale sustin ca cei doi s-au cunoscut intr-un cazino.
Mehriban lucra in localul al carui client fidel era Ilham, pe atunci un impatimit al jocurilor de noroc.
Un cuvant greu de spus impotriva pasiunii lui Alizev l-a avut chiar tatal acestuia.
Si asta pentru ca, in momentul in care a aflat despre obiceiurile de cartofor ale fiului sau, presedintele de la acea vreme al Azerbaijanului, Haydar Alizev, ar fi ordonat inchiderea tuturor cazinourilor din tara.
In prezent, trecutul cuplului prezidential este un subiect tabu in Azerbaidjan.
Mehriban Alieva este privita ca un adevarat simbol al tarii, fiind o femeie pe cat de frumoasa pe atat de implicata, capabila si inteligenta.

Iza M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.