Cea mai batrana femeie

Cea mai batrana femeie

0 53

Dupa cum anunta agentiile de presa, cea mai in varsta femeie din lume este din Turcia, din provincia kurda Diyarbakir, si are 125 de ani.
Iata, Halime Solmaz s-a nascut in secolul XIX, pe 1 iulie 1884. Femeia are sapte copii, 54 de nepoti si aproximativ 150 de stranepoti.
Inainte de a fi “descoperita” Halime Solmaz, cea mai batrana femeie din lume era americanca Gertrude Baines, care a decedat la Los Angeles la varsta de 115 ani.
Cam tinerica, nu-i asa?

Ca tot veni vorba de recorduri de varsta, sa le amintim si pe cele ale barbatilor, doar lupta si ei pentru drepturi egale.
In iunie al acestui an, japonezul Tomoji Tanabe, cel mai batran barbat din lume cunoscut ca atare, a murit la varsta de 113 ani. Tomoji Tanabe a murit in patul sau – adica de “moarte buna”, de parca, oricum ar fi ea, moartea ar putea avea grade de comparatie! – inconjurat de cei apropiati. Cu ocazia sarbatoririi celei de-a 113-a aniversari, pe 18 septembrie 2008.
Cu acea ocazie,Tomoji Tanabe a dezvaluit cateva dintre secretele longevitatii sale: o alimentatie abundenta, dar echilibrata, si eliminarea alcoolului si a tutunului. El a avut opt copii, 25 de nepoti, 53 de stranepoti si sase stra-stranepoti.

Ce mi s-a parut mie intotdeauna ciudat in declaratiile acestor recorduri de varsta cu privire la modul de viata adoptat si la felul alimentatiei, etc, este ca nicio persoana detinand asemenea recorduri nu prezinta aceleasi declaratii ca ceilalti. Ce sa mai intelegem din asta?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.