Ce zice Becali despre Justitie

Ce zice Becali despre Justitie

0 104

„Procurorul de ancheta, Amariei, mi-a cerut sa fac un 16-19, sa dau in gat un politician, ca sa scap, dar eu nu o sa fac asta niciodata. Prefer sa fac 16 ani, sau 19 ani de puscarie decat sa fac un 16-19, sa dau pe cineva prins ca sa scap eu. Eu as putea sa fac praf un politician de la PNL daca as vrea, la cate stiu despre el, si mai are si functie importanta in politica”, a afirmat Becali.
Adica este vorba de vechiul – eternul? – procedeu al anchetatorilor: te agata, ca undita pestele, si iti da drumul daca-i spui unde este pestisorul de aur , acela cu cele trei dorinte de indeplinit.
Gigi Becali a afirmat ca are martori cand procurorul de ancheta al dosarului sau, Amariei, i-a cerut sa ofere informatii compromitatoare despre un politician.
„A fost de fata si generalul Pitulescu (tipul recent mutat din functie, n.a.) de la Politia Capitalei de la Criminalistica. Puteti sa il sunati acum. Daca va minte inseamna ca e martor mincinos. Mai am martori pe avocatii mei cand Amariei mi-a cerut sa divulg informatii despre un politician ca sa scap eu”, a acuzat Gigi Becali.
Gigi Becali l-a mai acuzat pe procurorul Amariei de un targ propus.
„Mi s-a propus un targ din partea procurorilor cu privire la schimbul de terenuri, despre cazul Babiuc, dar nu mai are rost sa dau astfel de detalii acum pentru ca sunt liber. Am discutat cu procurorul Amariei, care mi-a sugerat sa vorbesc cu avocatii mei si sa fie si ei oameni destepti, dar m-am saturat ca am stat doua saptamani in arest degeaba”, a afirmat Gigi Becali imediat ce a scapat de pripon.
„Mi s-a propus un targ din partea procurorilor cu privire la schimbul de terenuri, despre cazul Babiuc, dar nu mai are rost sa dau astfel de detalii acum pentru ca sunt liber. Am discutat cu procurorul Amariei, care mi-a sugerat sa vorbesc cu avocatii mei si sa fie si ei oameni destepti, dar m-am saturat, ca am stat doua saptamani in arest degeaba, e ziua mea azi si vreau sa stau cu familia mea”, a afirmat Gigi Becali, dupa iesirea din arest.
Despre binecunoscuta Lidia Barbulescu, Gigi Becali a declarat ca are incredere in ea:
„Eu cred ca doamna Barbulescu stie foarte bine ce s-a intamplat in acest caz. Eu stiu ca hotii care mi-au furat masina sunt liberi, iar eu am stat doua saptamani in puscarie si ii spun Lidiei Barbulescu ca exista un magistrat si mai tare, si acela este Dumnezeu, iar judecatorii care m-au eliberat vor fi sanatosi, iar judecatorii care m-au tinut in puscarie se vor imbolnavi”, a subliniat Gigi Becali.
Trebuie sa reiau cele spuse la inceputul materialului, in care afirmam ca Politia si Parchetul nu se descurca fara santaj, comandat in cazul acesta – ca si in cateva alte cazuri asemanatoare – asigurand avantaje, de multe ori utopice, in schimbul delatiunii? Iar delatiunea trebuie sa slujeasca, in vremurile actuale, intereselor politice, caci traim sub zodia porcului – va rog sa consemnati ca nu am spus Traian Basescu si PD-L. Nu sunt baiat cuminte?
Iar fostul cioban Becali stie unde se baliga oile si cum o fac acestea, asa ca toate acuzatiile recente la adresa presedintelui, fostul prieten de pahar, le baga drept declaraþii politice, copiind produsul basescian, ca sa-si fereasca pielea.
„Toate referirile mele si toate declaratiile mele legate de Traian Basescu au fost declaratii politice ca om politic, pentru ca eu nu mai vreau sa-mi mai risc libertatea. Eu o sa imi fac un gard si nu o sa mai ies din casa. De ce nu s-a sesizat CSM cand am fost arestat prin ordinul judecatoarei pe care Lidia Barbulescu o cunoaste foarte bine? O rog pe Lidia Barbulescu sa faca curatenie in Justitie, pentru ca stiu ca poate”, imprastie Becali amestec de stiinta cu necunoscut.
Este sigur ca Gigi Becali stie multe, altfel nu ar fi fost bagat la zdup pe cele doua saptamani. Iesit afara ameninta si el, neputand aresta. Dar amenintarile au tinta, si cei luati in colimator vor fi desfiintati, din cate se poate intrevedea.
Adevaratul adevar este insa altul: s-a ajuns ca arbitrarul politicului sa domine viata cotidiana, si asta nu in pat cu nevasta sau amanta, ci cu soarta unui popor. Iar asa ceva trebuie interzis, in scop de binefacere spre viitor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.